LCHF SKUTNI ZAVITEK


Marjeta  je z nami delila odličen recept za LCHF SKUTNI ZAVITEK, ki si ga je pripravila iz naših sestavin brez obresti! 

Zavitek je nizkohidraten in primeren za vse, ki pazite na vnos OH-jev. Po želji lahko namesto skutinega pripravite tudi zavitek s kakšnim drugim nadevom po vaši izbiri.

Marjeta je v testu odlično skombinirala naše moke – KOKOSOVO, MANDLJEVO in KONJAK moko, ki skupaj poskrbijo, da se testo lepo razvalja in je hkrati okusno ter nizkohidratno.

Tudi naslednji dan je naš LCHF zavitek še vedno odličen – ne strdi se in ne postane zbit, zato lahko v njem uživamo dlje časa – če nam seveda uspe prihraniti kakšen košček. 😉

Recept je:

– BREZ sladkorja.

– BREZ glutena.

– BREZ nepotrebnih OH-jev.

– LCHF, KETO, FIT.

– Primerne tudi za vegetarijance in diabetike.

Sestavine za testo:

Sestavine za nadev:

Priprava testa:

Najprej v posodi zmešamo skupaj suhe sestavine, nato pa dodamo še kremni sir in maslo. Mešamo kar z vilicami, da dobimo drobtinam podobno zmes. Na koncu dodamo še kis in jajce in na hitro vgnetemo testo.

Testo damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Priprava nadeva:

Vse sestavine za nadev – razen eritritola in beljakov – zmiksamo skupaj v enotno zmes.  Beljake v ločeni posodi stepemo v sneg.

In na koncu:

Ohlajeno testo med dvema peki papirjema razvaljamo na debelino noža. Fino je, če dobimo čim lepši kvadrat.

Nadev razmažemo po testu (pazimo, da ne čisto do roba), ga posipamo z eritritolom, čez eritritol pa na koncu dodamo še beljakov sneg. Zapognemo robove in rahlo zvijemo.

Z ventilacijo pečemo 50 minut na 170°C. Dober tek!