Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF RABARBARINA PITA

LCHF RABARBARINA PITA
april 28, 2020 Pajs

Recept, ki diši po pomladi!

Emanuela iz samomama.com  je pripravila čudovito LCHF pito z rabarbaro.

Pita je čudovito osvežilna in prijetno sladka brez obresti. Pripravljena je:

– BREZ GLUTENA

– BREZ dodanega SLADKORJA

Primerna je za prehrano DIABETIKOV in seveda vse, ki ste na LCHF ali KETO.

SESTAVINE za testo:

– 100 g kremnega sira

– 100 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem

– 100 g stopljene kokosove maščobe

– 100 g razmaščene SEZAMOVE moke

– 10 g INDIJSKEGA TRPOTCA

– 10 g vinskega kamna

– 2 jajci

– 1 žlička POMARANČNE LUPINICE

HIMALAJSKA SOL

 *Sestavine zadostujejo za okrogel pekač premera 28 cm.

SESTAVINE za jajčno kremo:

– 50 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem

– 3 rumenjaki

– 1/2 žličke KONJAK MOKE

HIMALAJSKA SOL

– 250 ml mleka

– Noževa konica BURBONSKE VANILIJE v prahu

– 10 g masla

SESTAVINE za rabarbarino plast:

– 8 debelih steblov rabarbare

– Žlica masla

– 3 žlice ERITRITOLA v prahu z magnezijem

SESTAVINE za maringo:

– 3 beljaki

– 3 žlice ERITRITOLA v prahu z magnezijem

–  HIMALAJSKA SOL

KUPI SESTAVINE

1

Osnovno testo:

Sestavine premešamo in damo testo za pol ure počivati. Nato ga z mokrimi rokami razporedimo po pekaču, testo enakomerno prebodemo z vilicami in spečemo v ogreti pečici (175° C) nekje 20 minut.

Jajčna – vanilijeva krema:

Rumenjake, eritritol, konjak moko in 50 ml mleka dobro premešamo, da nastane gladka gosta krema brez grudic.

Preostanek mleka zlijemo v kozico, dodamo ščepec soli in vanilijo. Na zmernem ognju grejemo mleko, tik pred vretjem začnemo vlivati kremo iz rumenjakov. Kremo moramo neprestano mešati. Ko zavre, kuhamo še nekje tri minute. Krema se bo zgostila. Dobro je, da kremo precedimo, da izločimo morebitne grudice. Precejeni jajčni kremi dodamo mrzlo maslo in ga dobro vmešamo.

Jajčno kremo enakomerno porazdelimo po pečenem testu.

 

*Namesto jajčne kreme, lahko uporabimo tudi VANILIJEV PUDING BREZ OBRESTI – v tem primeru ga pripravimo iz polovice praška.

 

2

Rabarbarina plast:

Rabarbaro po potrebi ‘olupimo’ in jo na maslu hitro prepražimo in dodamo eritritol, da se rahlo ‘karamelizira’. Rahlo ohladimo in razporedimo po jajčki kremi.

Meringa:

Beljake, sol in eritritol nad vodno kopeljo pasteriliziramo (temperatura beljakov mora biti 65 °C). Če nimamo termometra, si lahko pomagamo tako, da prst pomočimo v beljake, če je dovolj toplo nas bo speklo.

Beljake ves čas mešamo. Pri temperaturi 65°C prelijemo beljake v posodo za stepanje in jih stepamo tako dolgo, da dobimo trd sneg. Sneg poljubno nanesemo po piti

Pečico ogrejemo na 250° C in prižgemo zgornji žar. Pito damo na najvišjo lego v pečici. Meringa se bo ‘karamelizirala’ v zelo kratkem času (2, 3 minuti) , zato bodite veš čas zraven.

Seveda lahko uporabite tudi brener, če ga imate pri roki.

Pita naj na hladnem počiva vsaj dve uri, da se ohladi in okusi prepojijo.

 

Dober tek!