LCHF POHAN SIR

LCHF POHAN SIR
februar 11, 2020 Pajs

Mmmm… Recept, ki ne potrebuje posebne najave …

Pripravili smo LCHF pohan sir, namesto v drobtinah pa smo ga spanirali v kombinaciji naše sezamove razmaščene moke in mandljev v lističih.

Slike povedo vse … hrustljav “poh” brez glutena in skoraj čisto brez OH-jev, v notranjosti pa mehko stopljen sirček, ki se vleče, vleče in vleče … kot se pravi pohan sir mora!

Se boš lotil/a recepta?

Izkoristi 1+1 GRATIS na našo SEZAMOVO razmaščeno moko >>

SESTAVINE:

– 300 g edamca
– 2 jajci
– 4 JŽ mandljev v lističih
– Ščepec HIMALAJSKE SOLI
– Olje za paniranje

KUPI SESTAVINE

1

Pripravimo si dve posodici – v prvi rahlo zmešamo jajci in sol, v drugi pa si pripravimo mešanico (na manjše koščke narezanih) mandljev v lističih in sezamove moke.

Edamec (ali kakšno drugo vrsto sira) narežemo na kose želene velikosti, potem pa vsakega pomočimo najprej v jajcih in potem “pomokamo” v mešanici sezamove razm. moke in mandljev. 🙂

 

Paniramo na klasični način. Dober tek!