LCHF PIŠKOTI S KOŠČKI TEMNE ČOKOLADE


Nina je iz samih zdravih sestavin spekla odlične piškotke, ki so:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF
  • PALEO (če namesto navadnega uporabimo rastlinsko maslo oz. maščobo)

Glavna sestavina piškotkov je ZELENA BANANINA MOKA, ki jo lahko najdeš tudi v vseh dm prodajalnah po Sloveniji. Zelena bananina moka je vir odpornega škroba, pripomore k zdravju črevesja, odlično nadomešča pšenično moko v vseh receptih, idealna pa je tudi za diabetike.

Samo en korak:

Pečico segrejemo na 170°C. Maslo stopimo na ognju in grejemo, dokler ne porjavi, in ga za 10 minut postavimo v zamrzovalnik.

Nato maslo in eritritol miksamo z ročnim mešalnikom, dokler ne dobimo kremaste mase. Dodamo jajce in vanilijo ter zmiksamo. Dodamo še moko in sodo bikarbono in zmiksamo samo toliko, da se masa poveže.

Dodamo še čokolado in premešamo z lopatko.

Oblikujemo piškote oz. maso vlijemo v modelčke. Pečemo 8 minut, vzamemo iz pečice in pustimo še 3 minute na pekaču. Prestavimo na rešetko za hlajenje in po želji piškote še po vrhu okrasimo s čokolado.

Dober tek!

Sestavine:

Kupi sestavine