LCHF/KETO PAVLOVA RULADA
Božanska Pavlova rulada BREZ dodanega SLADKORJA
Da jo narediš ti ni treba ločevati beljakov od rumenjakov! Enostavno uporabi naše naravne beljake v prahu in se izogni packanju in ugotavljanju, kam z odvečnimi rumenjaki. Beljaki v prahu niso nič drugega kot naravni beljaki, ki smo jih posušili in zmleli, da ti olajšamo nadležne postopke priprave peciva.
Več o njih si lahko prebereš TUKAJ>>
Če NISI na LCHF/KETO lahko v kremi za rulado uporabiš light ABC sirček in tako še dodatno zmanjšaš količino kalorij. Kremo pa lahko narediš tudi samo z ABC sirčkom in samo s smetano za stepanje – izbira je tvoja!
Pomembna podrobnost: Če želiš, da ti recept uspe kot mora je nujno, da za pripravo uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. To je namreč edini eritritol, ki nikoli ne kristalizira!
Recept je:
- BREZ SLADKORJA
- LCHF, KETO
- BREZ GLUTENA
- Primeren za DIABETIKE
Sestavine:
15 g BELJAKOV V PRAHU
135 ml vode
150 + 70 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
Ščepec HIMALAJSKE soli
250 ml smetane za stepanje
250 g ABC sirčka
Jagodičevje po izbiri (sveže ali zamrznjeno)
BURBONSKA VANILIJA v prahu
Najprej:
Beljake v prahu prelijemo z odmerjeno vodo in jih stepemo v čvrst sneg. Nadaljujemo s stepanjem in postopoma dodajamo 150 g eritritola v prahu z dodatkom magnezija, nazadnje pa še ščepec soli. Stepamo pri najvišji hitrosti še 7 do 8 minut, da dobimo meringo sijajno bele barve. Pekač obložimo s papirjem za peko, ki ga premažemo z maslom, nato pa nanj v obliki pravokotnika nanesemo našo meringo.
Pečemo 10-15 minut na 170°C.
Medtem ko se peče, si pripravimo kos papirja za peko, ki ga raztegnemo in posujemo z eritritolom v prahu z magnezijem. Ko je meringa – testo naše rolade, pečena, jo (skupaj s papirjem za peko, na katerem se je pekla) prenesemo na papir, posut z eritritolom in jo tako pustimo, da se ohladi.
In na koncu:
Pripravimo kremo: Stepemo smetano in zraven vmešamo še ABC sirček, 70 g eritritola in vanilijo.
Ko se pečena maringa ohladi, odstranimo zgornji papir za peko in jo premažemo s kremo ter potresemo z jagodičevjem. Namazano meringo s pomočjo spodnjega papirja za peko previdno zvijemo v rulado. Dober tek!
Dodatni napotki:
* Za večjo čvrstost lahko v postopku priprave meringe dodamo še ČŽ KONJAK moke in kanček limoninega soka ali kisa.
* Obvezno je, da se uporabi eritritol v prahu z dodatkom magnezija! Količine le-tega lahko prilagodimo svojemu okusu in želji po sladkosti.
* Med rolanjem se testo lahko rahlo drobi, kar je povsem normalno.