LCHF PANNA COTA


Bolj enostavno in slastno skoraj ne gre …

Samomama Emanuela je naredila brezgrešno različico slavne panna cote. Njama!

Namesto belega sladkorja je za njeno pripravo uporabila naš ERITRITOL v prahu z magnezijem, ki je brez kalorij in ne vpliva na nivo sladkorja v krvi. Za razliko od drugih eritritolov pa NIKOLI ne kristalizira, zato je njegova uporaba nepogrešljiva v kremah, sladoledih, kompotih … In panna coti!

 

Recept je:

– LCHF, KETO

– BREZ glutena

– BREZ dodanega sladkorja

– Primeren tudi za vegetarijance in diabetike

Sestavine:

Sestavine za preliv:

Najprej:

Po navodilih pripravimo želirno sredstvo ter si pripravimo lončke – Emanuela je uporabila agar agar, ki ga je zmešala z 1 dl sladke smetane.

Preostanek sladke smetane zavremo, dodamo eritritol v prahu, burbonsko vanilijo, sol in ob stalnem mešanju kuhamo 10 minut na nizkem ognju. Dodamo želirno sredstvo, ga dobro vmešamo ter smetano nalijemo v kozarce. Postavimo v hladilnik in pustimo vsaj nekaj ur, da se strdi.

Pred serviranjem panakoto postavimo na sobno temperaturo, ali pa posodice postavimo za nekaj sekund v toplo kopel. Tako jo bomo lažje stresli iz modela/kozarca.

Nato pa še:

Očiščene ter narezane jagode in eritritol s paličnim mešalnikom zmiksamo v omako. Lahko dodamo tudi nekaj listov melise.

Panakoto stresemo na servirni krožnik in jo polijemo s sadno omako. Pa dober tek!

Kupi sestavine