LCHF OREHOVE KOCKE Z VANILIJEVO KREMO IN SADJEM


Ta recept je preprosto BOŽANSKI.

Iz naših sestavin ga je ustvarila “Samo mama” Emanuela.  Sanjske kocke z vanilijevo kremo, sadjem in še čokoladnim prelivom pa so ji uspele brez uporabe glutena in navadnega sladkorja.

Orehova razmaščena moka je zelo bogata z beljakovinami, tako da ta sladica res ni klasična, čeprav na prvi pogled in tudi po okusu tako deluje. Vsebuje namreč zelo malo OH-jev in ima višji delež beljakovin kot je to v običajnih receptih.

 

Recept je:

  • BREZ dodanega SLADKORJA

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA

  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za biskvit:

*Za tortni model ali kvadratni pekač v velikosti pečice.

Sestavine za kremo:

Sestavine za sadno plast:

Sestavine za čokoladni obliv:

Pripravimo biskvit:

Jajca, sol in eritritol mešamo z mešalnikom tako dolgo, da se masa podvoji. Nastati mora gosta pena, v katero počasi dodajamo maščobo in razmaščeno orehovo moko. Maso prelijemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v na 180°C ogreti pečici  8 – 10 minut.

Biskvit ohladimo in prerežemo na dva enaka dela.

Nato kremo:

Rumenjake, eritritol, konjak moko in 50 ml mleka dobro premešamo, da nastane gladka gosta krema brez grudic.

Preostanek mleka zlijemo v kozico, dodamo ščepec soli in vanilijo. Na zmernem ognju grejemo mleko, tik pred vretjem začnemo vlivati kremo iz rumenjakov. Kremo moramo neprestano mešati. Ko zavre, kuhamo še nekje tri minute. Krema se bo zgostila. Dobro je, da kremo precedimo, da izločimo morebitne grudice. Precejeni jajčni kremi dodamo mrzlo maslo in ga dobro vmešamo.

Jajčno kremo porazdelimo po pečenem testu.

In na koncu še:

Narezano sadje enakomerno razporedimo po vanilijevi kremi in nanj položimo drugi kos biskvita. Potem pripravimo še čokoladni preliv:

Čokolado nalomimo. Smetano damo gret. Pazimo, da ne zavre in jo prelijemo čez nalomljeno čokolado in mešamo. Po okusu sladkamo. Preliv prelijemo čez pecivo in posujemo z drobljenimi oreščki po izbiri.

Pecivo postavimo v hladilnik, da se ohladi, nato ga razrežemo na kocke. Dober tek!

Nasvet:

Namesto kreme lahko uporabimo tudi že pripravljen Pajsov vanilijev puding brez ogljikovih hidratov. V tem primeru ga pripravimo le polovico.