Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF NEŽNA JAGODNA TORTA

LCHF NEŽNA JAGODNA TORTA
november 26, 2019 Pajs

Sočna jagodna tortica, ki si jo lahko privoščiš brez slabe vesti … KONČNO!

Tortica je čisto BREZ (dodanega) SLADKORJA, BREZ GLUTENA in vsebuje zelo malo OH-jev, zato je seveda primerna tudi za vse, ki se prehranjujete po LCHF/KETO principu.

Glavna sestavina recepta niso samo jagode … ampak tudi naša čudovita MANDLJEVA razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje samo 4 g OH-jev, s svojo sestavo in okusom pa poskrbi za brezgrešne užitke tudi ob pajsanju tortic.

Recept je z nami delila Emanuela:

Za še več okusnih LCHF idej preveri njen blog samomama.si >>

SESTAVINE za biskvit:

– 6 jajc
– Ščepec soli

SESTAVINE za jagodni džem:

– 500 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
– Želatina

SESTAVINE za smetano:

– 250 ml dobro ohlajene smetane
– 2 JŽ mascarpone sirčka

KUPI SESTAVINE

1

BISKVIT: 

Jajca in eritritol z mešalnikom mešamo, dokler se količina dvakrat ne poveča, vsaj nekje 10 minut pri najvišji hitrosti. Postopoma dodamo sol, mandljevo moko in trpotec ter premešamo. Maso zlijemo v okrogli tortni model in damo v ogreto pečico (175°C) za pol ure.

Ohladimo in prerežemo.

2

JAGODNI DŽEM:

Jagode in eritritol pokuhamo in ohladimo. Nato želatino pripravimo po navodilih in med mešanjem ohlajamo.

SMETANA:

Smetano, maskarpone in eritritol stepemo v čvrsto smetano in jo damo v vrečko za okraševanje.

3

SESTAVLJANJE TORTICE:

Na podstavek naredimo manjši krog iz smetane in nanj postavimo prvi tortni oblat. Na oblat po zunanjem robu oblata naredimo debel smetanov rob, od sredine proti robu pa nalijemo polovico jagodnega džema. Nanj položimo še drugi oblat in naredimo enako. Na robu naredimo debel smetanov rob, od sredine pa razporedimo še preostanek džema.

Okrasimo po želji.