LCHF MANDLJEVI KROFKI S KETO POSIPOM - BREZ MLEČNIN


LCHF/KETO krofki malo drugače!

 

Nina jih je okrasila s topljeno temno čokolado brez sladkorja in čudovito hrustljavim keto posipom (recept spodaj).  Takole pripravljeni krofi super uspejo in so prava zdrava poslastica za čisto vse člane družine.

 

Za njihovo pripravo je Nina izbrala našo visoko kvalitetno MANDLJEVO razmaščeno moko, ki nima okusa po marcipanu.

Več o njej TUKAJ >>

 

Recept je:

– KETO, LCHF

– BREZ LAKTOZE in BREZ mlečnih izdelkov

– BREZ GLUTENA

– VEGANSKI, PALEO

– BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine za 6 krofov:

Sestavine za preliv:

Sestavine za posip:

Priprava krofkov:

Pečico segrejemo na 175°C.

V posodi zmešamo jajca, kis in kokosovo mleko – uporabimo samo strjen del, v ločeni posodi pa zmešamo moko, eritritol in pecilni prašek.

Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo.

Pekač za krofe dobro naoljimo in v vsakega nadevamo enako količino mase: Maso lahko nadevamo z žlico, lahko pa vso maso predevamo v vrečko za pipetiranje, odrežemo rob in tako odmerimo maso v vsako posodico.

Pečemo 14-15 minut.

Po peki pustimo pečico prižgano, saj jo bomo potrebovali še za posip 🙂

Priprava preliva:

Temno čokolado in olje stopimo na vodni kopeli. Dobro premešamo in ko masa malo ohladi, vanjo do približno polovice pomočimo spečene krofe, ki jih nato odlagamo na rešetko za hlajenje, da stran odteče odvečna čokolada.

Priprava posipa:

Vse sestavine zmešamo in razporedite po manjšem pekaču. Pečemo 15-20 minut oz. tako dolgo, da je zmes zlatorjave barve.  Odstranimo iz pečice, počakamo, da se ohladi in posujemo po krofkih. Potem pa uživamo v pajsanju brez obresti!