LCHF LEŠNIKOVA VROČA ČOKOLADA
Kdo ne obožuje vroče čokolade?
Če si jo pripraviš po tem receptu, pa bo užitek še toliko večji, saj je Nina čudovit vroče nougatov čokoladni okus dosegla brez uporabe sladkorja in celo BREZ MLEČNIN.
Za čudovito teksturo čokolade poskrbi naša konjak moka, ki je tudi edino živilo, ki dokazano pripomore k hujšanju, izboljšanju prebave in večjem občutku sitosti. Več o njej si lahko prebereš TUKAJ >>
Naša vroča čokolada je:
- BREZ GLUTENA
- BREZ SLADKORJA
- BREZ MLEČNIN
- LCHF, KETO, PALEO, VEGANSKA
- PRIMERNA ZA DIABETIKE
Sestavine:
200 g (rastlinskega) mleka
20 g razmaščene LEŠNIKOVE moke ali BIO LEŠNIKOVE moke
10 g KAKAVA brez sladkorja
10 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
1/4 ČŽ CIMETA
35 g TEMNE ČOKOLADE brez sladkorja
2 g KONJAK MOKE
Samo en korak:
V loncu na srednjem ognju segrevamo mleko, lešnikovo moko, kakav v prahu, eritritol v prahu, cimet in temno čokolado.
Ko se čokolada stopi, mleko segreje in vse sestavine povežejo, dodamo še konjak moko in dobro premešamo. Odstavimo, prelijemo v pripravljeno skodelico in pustimo kakšno minuto ali dve, da se malo ohladi in zgosti.
Uživamo v še topli vroči čokoladi!