LCHF LEŠNIKOVA ROLADA

LCHF LEŠNIKOVA ROLADA
oktober 9, 2019 Pajs

Čudovita, božanska, vrhunska, nebeško dobra, enostavno predobra za opisat’ z besedami …

LCHF LEŠNIKOVA ROLADA!

Recept nam je poslala @samomama.emanuela, ki je v kremi uporabila našo eno in edino PAJSOTELLO. Za še več okusnih LCHF idej, preveri njen blog >>

Kaj je PAJSOTELLA?

Pajsotella je prvi lešnikov namaz, ki je narejen po SLOVENSKI RECEPTURI in je dejansko zdrav!

Pajsotella NE vsebuje glutena, laktoze, dodanega sladkorja, je primerna za diabetike in je VEGANSKA. Je nežnega, naravnega okusa, ki prepriča.

Preberi več o PAJSOTELLI >>

SESTAVINE za biskvit:

– 6 jajc
– Ščepec HIMALAJSKE SOLI 
– 6 JŽ mlačnega mleka
– 6 JŽ mletih lešnikov
*Količine zadostujejo za pekač premera 32x50cm.
*Mlete lešnike lahko zamenjamo s kakšnimi drugimi oreščki, bučnimi semeni …

SESTAVINE za kremo:

– 2,5 dcl sladke smetane
– 2 JŽ PAJSOTELLE

KUPI SESTAVINE

1

ZA BISKVIT:

Pečico segrejemo na 200°C.

Jajca ločimo. Iz beljakov in s ščepcem soli naredimo trd sneg.

Rumenjake, mleko, sladkor in mlete lešnike dobro zmešamo z mešalnikom. Šele nato dodamo sneg, ki ga s kuhalnico nežno in enakomerno vmešamo.

Testo razporedimo po pekaču in damo v vročo pečico. Pečemo 10-12 minut. Ko je biskvit pečen, ga nežno zvrnemo na servieto.

 

ZA KREMO:

Smetano stepemo in ji na koncu dodamo 2 žlici Pajsotelle.

Kremo razmažemo po ohlajenem biskvitu in ga zvijemo.

S kremo lahko namažemo tudi rolado od zunaj in posujemo z drobljenimi kakavovimi zrni.