LCHF LEŠNIKOV SUFLE


Fotografinja Nina Zorčič did it again!  Tokrat je pripravila vrhunski in ne preveč zahteven recept za LCHF lešnikov sufle, ki je pripravljen BREZ MLEČNIN!

Sufle je:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • BREZ MLEČNIN
  • PALEO
  • LCHF, KETO
  • VEGANSKI – če jajce nadomestimo z jajcem iz lanenih semen

Preveri recept, nakupi sestavine in se predaj uživanju brez slabe vesti …

Sestavine:

*Količine zadostujejo za eno porcijo – en sufle.

Najprej:

Posodico za sufle poškropimo z oljem ali maslom in posujemo s kakavom v prahu. Pečico segrejemo na 200°C.

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in kakavovo maslo ter premešamo. Pustimo, da se nekoliko ohladi.

V ločeni skledi na hitro stepemo jajce. Dodamo vanilijo, lešnikovo moko, kavo in eritritol ter zmešamo. Dodamo čokoladno mešanico in premešamo – če je zmes preveč gosta, dodamo še mandljevo mleko.

In na koncu:

Zmes prenesemo v posodico, na vrh pa dodamo žličko pajsotelle, ki jo rahlo pritisnemo navzdol. Pečemo 10-12 minut oz. tako dolgo, da so robovi pečeni, sredica pa še rahlo tekoča.

Pustimo, da se v posodici hladi 4 minute, nato pokrijemo z majhnim krožnikom in obrnemo! Potresemo z eritritolom v prahu ali kakavom in takoj postrežemo. Dober tek!