LCHF KROFI


Poskus #pustnikrof številka 3 se nam je končno posrečil s pomočjo naše Mojce od Jumpers.si! 🙂

Naši LCHF krofi so enostavni za pripravo. Lahko se spečejo v pečici ali ocvrejo v kokosovem olju. So okrogle debele oblike in BREZ LUKNJE! 😉  Se pravi so kot PRAVI KROFI in ne kot ameriški krofi oz. DONUTI.

Po želji jih lahko napolniš z domačo marmelado brez kuhanja – RECEPT, našo že pripravljeno JAGODNO MARMELADO brez obresti ali PAJSOTELLO (za čokoladne) ali s 100% PISTACIJINIM NAMAZOM.

Primerni so za za:

  • LCHF način prehrane,

  • BREZGLUTENSKO prehrano,

  • zlahka pa jih pripravimo tudi tako, da so BREZ LAKTOZE.

So BREZ sladkorja, BREZ moke, BREZ glutena.

Najprej:

Vse sestavine z roko dobro premešamo. Oblikujemo 6 krofov in vsakega posebej položimo na papir za peko.

Lahko jih tudi premažemo s kokosovim oljem.

In za konec:

V prej segreti pečici jih najprej pečemo 15 minut na 160°C, potem pa znižamo temperaturo na 140-150°C in jih pečemo še 5-10 minut.

Čas peke je lahko odvisen od pečice!

P.S.: Krofe lahko spečemo tudi tradicionalno – ocvremo v kokosovem olju.

Dober tek!

Sestavine za 6 krofov:

*Mi smo uporabili skuto brez laktoze iz Spara, katera NI zrnata ampak kremaste strukture.  Podobno skuto imajo tudi v Lidlu od firme Pilos in na njej piše: Sir/Skuta. Takšen tip skute vsebuje bistveno manj vode, kar je pogoj, da krofi uspejo!

Kupi sestavine