LCHF KREMNE REZINE V KOZARČKIH


LCHF KREMŠNITE! In to v kozarčkih – najelegantnejša FIT izvedba te tradicionalne sladice!

“Samo mama” Emanuela jih je naredila BREZ dodanega SLADKORJA in BREZ GLUTENA ter tako, da so seveda primerne tudi za LCHF in KETO. Navdušuje pa ne samo njihov okus, temveč tudi enostavna priprava, ki ne zahteva posebnega hokusa pokusa. Vabimo te, da jih poskusiš!

 

Pomembna podrobnost: Če želiš, da ti recept uspe kot mora je nujno, da za pripravo uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. To je namreč edini eritritol, ki nikoli ne kristalizira!

 

Recept je:

  • BREZ SLADKORJA

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA

  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za beljakove pokrovčke:

Sestavine za jajčno kremo:

Sestavine za smetano:

Najprej pripravimo pokrovčke:

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih skupaj z eritritolom in soljo stepemo v trd sneg. Iz snega na peki papirju oblikujemo krogce, ki ne smejo biti preveliki, ker jih bomo polagali v kozarce.

Na beljakove kroge posujemo mandljeve lističe in jih v pečici na 50°C sušimo 4-5 ur. Pečica naj bo priprta.

Nato jajčno - vanilijevo kremo:

Rumenjake, eritritol, konjak moko in 100 ml mleka dobro premešamo, da nastane gladka gosta krema brez grudic.

Preostanek mleka zlijemo v kozico, dodamo ščepec soli in vanilijo. Na zmernem ognju grejemo mleko, tik pred vretjem začnemo vlivati kremo iz rumenjakov, ki smo jo naredili prej. Neprestano mešamo. Ko zavre, kuhamo še nekje tri minute. Krema se bo zgostila.

Dobro je, da jo precedimo, da izločimo morebitne grudice. Precejeni jajčni kremi dodamo mrzlo maslo in ga dobro vmešamo. Razdelimo po kozarcih.

In na koncu še smetano:

Sladko smetano, maskarpone in eritritol stepemo in razdelimo po kozarčkih na ohlajeno vanilijevo kremo.

Čez sladko smetano na koncu položimo še beljakove pokrovčke in vse skupaj posujemo z eritritolom v prahu. Dober tek!

Kupi sestavine