LCHF KOKOSOVI MUFFINI


Te muffine moraš poskusiti! Nina je nad njimi navdušena!

Pravi, da ko jih ješ sploh ne veš, da v njih ni ne bele moke in ne sladkorja, še posebej pa jo je navdušila naša BURBONSKA VANILIJA v prahu – uporabila je je samo eno noževo konico pa ji je dišala cela kuhinja!

 

Muffini so:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF
  • PALEO (če namesto navadnega uporabimo rastlinsko mleko)

Najprej:

V mleko vlijemo kis in pustimo stati 5 minut.

V veliki posodi zmešamo zeleno bananino moko, kokos, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, sodo bikarbono in vanilijo. V manjši posodi pa zmešamo jajce in ohlajeno stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo.

In na koncu:

Dodamo mleko in spet zmešamo. Če se zmes zdi presuha, počasi dodajamo manjše količine vode ali mleka po izbiri, dokler ne dobimo primerne mase – masa naj bo bolj gosta od mase za palačinke.

Maso nadevamo v modelčke za muffine in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C 25 minut. Pečene muffine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih shranimo v zaprto posodo.

Nina jih je na koncu še okrasila z mešanico kokosovega mleka, nastrganega kokosa in eritritola. Uživajte!

Sestavine za šest muffinov:

Kupi sestavine