LCHF KOKOSOVA TORTA Z NEŽNO KREMO


Nežna sladica, ki ti bo polepšala dan.

“Samo mama” Emanuela je iz naših sestavin spekla čisto pravo LCHF torto. Kokosov biskvit je sočen in mehek ter polnega okusa, ki ga svežina nežne kreme zelo lepo zaokroži.

Po receptu lahko spečemo ali biskvit ali torto, izbira je naša. Če bomo delali torto, pečemo biskvit v tortnem modelu in ga po peki prerežemo na pol, v nasprotnem primeru pa uporabimo klasični pekač.

 

Recept je:

  • BREZ dodanega SLADKORJA

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA

  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za biskvit:

Sestavine za kremo:

Za dekoracijo:

Pripravimo biskvit:

Cela jajca, sol in eritritol mešamo z mešalnikom tako dolgo, da se količina podvoji. Postopoma dodajamo mascarpone, konjak moko, razmaščeno lešnikovo moko, razmaščeno kokosovo moko in vinski kamen. Dobro premešano maso damo v namaščen pekač in ga pečemo 20 minut na 175°C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem.

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Če pečemo torto, ga ohlajenega prerežemo na dva enaka oblata.

Potem pa še:

Maline pokuhamo in skozi cedilo precedimo. Osladimo z eritritolom. Želatino po navodilih namočimo in jo dodamo malinini kaši.

Dobro ohlajeno smetano zmešamo z mascarponom in, ko je smetana že precej trda (če obrnemo ostane v skledi), postopno dodajamo malinino kašo z želatino. Pazimo, da le-ta ni prevroča.

Kremo nanesemo na pečen biskvit in v hladilniku pustimo nekaj ur, da se dobro ohladi, potem pa poljubno okrasimo. Dober tek!