LCHF KOKOSOVA POTICA BREZ MLEČNIN


Orehova je seveda kraljica potic … Fantastičnega okusa in čisto brez obresti pa je tudi tale LCHF KOKOSOVA varianta praznične potičke!

Je prijetno sočna in bo zagotovo našla svoj prostor med tvojimi zdravimi velikonočnimi dobrotami. Recept je z nami delila Emanuela, skrbnica portala samomama.com. Preveri še več njenih odličnih LCHF receptov >>

 

LCHF kokosova potica je:

  • NIZKOHIDRATNA, primerna za LCHF in KETO,

  • BREZ GLUTENA,

  • BREZ LAKTOZE,

  • BREZ DODANEGA SLADKORJA,

  • primerna tudi za DIABETIKE in VEGETARIJANCE.

Sestavine za testo:

  • 100 g stopljene kokosove maščobe

  • 250 g hladnega kokosovega mleka iz konzerve

*Če nimamo težav z laktozo, lahko uporabimo 250 g kremnega sirčka.

*Sestavine zadostujejo za peko v 50 cm pekaču za kruh.

Sestavine za nadev:

*Če nimamo težav z laktozo, lahko uporabimo 3 dcl sladke smetane.

Najprej pripravimo vse potrebno:

Pripravimo testo:

Vse sestavine za testo dobro premešamo – kokosovo mleko do uporabe hranimo v hladilniku in v receptu uporabimo samo zgornji, strjeni del mleka. Ko dobro zmešamo vse sestavine, postavimo testo v hladilnik, a za ne predolgo, ker bo pretrdo za valjat.

In nato nadev:

Kokosovo moko zmešamo z eritritolom in pomarančno lupinico in nato vmešamo še trdni del kokosovega mleka iz dobro ohlajene konzerve. Na koncu primešamo še jajca.

Če uporabimo smetano, le-to zavremo in prelijemo čez kokosovo moko, ki smo jo zmešali z eritritolom in pomarančno lupinico. Ohladimo in nato primešamo še jajca.

Nato pa še:

Testo razvaljamo na pol cm debelo. Za lažje valjanje testo razvaljamo med dvema papirjema za peko. Poskusimo narediti kvadratno testo, ki bo imelo širino pekača.

Na razvaljano testo enakomerno porazdelimo kokosovo kremo in previdno zvijemo potico. Potico prenesemo v model za kruh ter jo večkrat prebodemo.

Potico pokrijemo s papirjem za peko in jo v na 160°C ogreti pečici pečemo 30 minut. Nato papir odstranimo in pečemo na isti temperaturi še 10 minut.

Potico ohladimo v modelu, nato pa jo obrnemo na rezalno desko in posujemo z eritritolom v prahu. Dober tek!