Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF KOKOSOVA POTICA

LCHF KOKOSOVA POTICA
april 6, 2020 Pajs

Prazniki malo drugače!

Orehova je seveda kraljica potic … Fantastičnega okusa in čisto brez obresti pa je tudi tale LCHF KOKOSOVA varianta praznične potičke!

Je prijetno sočna in bo zagotovo našla svoj prostor med tvojimi zdravimi velikonočnimi dobrotami.

Recept je z nami delila Emanuela, skrbnica portala samomama.com. Preveri njen njene dobre in hitre LCHF recepte >>

LCHF kokosova potica je:

– LCHF in KETO,

– BREZ GLUTENA,

– BREZ DODANEGA SLADKORJA,

– primerna tudi za DIABETIKE in vegetarijance.

P.S.: Namesto mandljeve, lahko v receptu uporabiš tudi OREHOVO razmaščeno moko >>  

SESTAVINE za testo:

– 100 g stopljene kokosove maščobe
– 250 g kremnega sira
– 4 jajca
– 100 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM
– 100 g razmaščene MANDLJEVE moke (ali OREHOVE)
– 100 g razmaščene LEŠNIKOVE moke
– 50 g INDIJSKEGA TRPOTCA
– 1/2 vrečke vinskega kamna
– 3 žličke KAKAVA v prahu
– Pol žličke HIMALAJSKE SOLI
– Pol žličke POMARANČNE LUPINICE
*Sestavine zadostujejo za peko v 50 cm pekaču za kruh.

SESTAVINE za nadev:

– 250 g grobe kokosove moke (kosmiči)
– 150 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM
– 3 dl sladke smetane
– 3 jajca
– Pol žličke POMARANČNE LUPINICE
– Ščepec HIMALAJSKE SOLI

KUPI SESTAVINE

1

Najprej pripravimo testo:

Vse sestavine za testo dobro premešamo. Testo damo počivat v hladilnik, a ne predolgo, ker bo pretrdo za valjat.

In nato nadev:

Smetano zavremo in prelijemo čez kokosovo moko, ki smo jo zmešali z eritritolom in pomarančno lupinico. Ohladimo in nato primešamo še jajca.

2

Testo razvaljamo na pol cm debelo. Za lažje valjanje uporabimo dva peki papirja in testo valjamo vmes. Poskusimo narediti kvadratno testo, ki bo imelo širino pekača.

Na razvaljano testo enakomerno porazdelimo kokosovo kremo in previdno zvijemo potico. Potico prenesemo v model za kruh ter jo večkrat prebodemo, pokrijemo s peki papirjem in damo v ogreto pečico (160 °C). Pokrito pečemo 30 minut, nato odkrijemo in pečemo še 10 minut.

Potico ohladimo v modelu, nato pa jo obrnemo na rezalni desko in posujemo z eritritolom v prahu.