LCHF/KETO QUICHE - enostaven recept


Najbolj enostavno pripravljen KETO/LCHF quiche!

Quiche je francoska jed iz testa in nesladkega nadeva, ki ga navadno sestavljajo meso in zelenjava. Neskončno hvaležni smo naši stranki Doroteji, ki nam je poslala recept za lchf/keto verzijo te jedi, da lahko zdaj v njej uživamo vsi! 🙂

Testo je Doroteja pripravila iz naše mešanice za KETO testo za pizzo, ki ti omogoča, da si iz samo dveh sestavin pripraviš testo, ki ga potem lahko uporabiš za pizzo, slane rolice ali – ja, quiche! 😀 Več o njej si lahko prebereš TUKAJ >>

Recept je:

  • KETO, LCHF, FIT

  • BREZ GLUTENA

  • Primeren za DIABETIKE

  • Če prilagodimo nadev pa tudi BREZ LAKTOZE, VEGANSKI in PALEO

Sestavine za testo:

*Količine sestavin zadostujejo za pekač velikosti 10×20 cm.

Sestavine za nadev:

  • 2 jajci

  • 100 ml smetane za kuhanje

  • 1/2 majhne čebule

  • 1/2 zelene  paprike

  • 60 g cheddar sira

  • 80 g slanine

  • 1 ČŽ ČESNA v prahu

  • HIMALAJSKA sol (po okusu)

  • Poper (po okusu)

  • Olivno olje

  • Jalapeño feferoni (po želji)

Samo en korak:

Za nadev na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, na koščke narezano slanino in narezano papriko. Ohladimo in dodamo k mešanici razžvrkljanega jajca, smetane, ribanega sira ter začimb. Po vrhu rasimo z na kolobarje narezanimi češnjevimi paradižniki, porom ali zeleno papriko.

Testo pečemo v pekaču, obloženim s papirjem za peko – najprej 15 minut na 180°C, nato vanj vlijemo nadev in pečemo še dodatnih 30 minut. Dober tek!

Kupi sestavine