PAVLOVA TORTA - LCHF, KETO


Čisto prava Pavlova torta … vendar BREZ dodanega SLADKORJA in pripravljena BREZ ločevanja beljakov od rumenjakov.

“Samo mama” Emanuela je v receptu uporabila naše naravne beljake v prahu. Beljaki v prahu niso nič drugega kot naravni beljaki, ki smo jih posušili in zmleli, da ti olajšamo nadležne postopke priprave peciva.

Več o njih si lahko prebereš TUKAJ>>

 

Pomembna podrobnost: Če želiš, da ti recept uspe kot mora je nujno, da za pripravo uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. To je namreč edini eritritol, ki nikoli ne kristalizira!

 

Recept je:

  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF, KETO
  • BREZ GLUTENA
  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za biskvit:

Sestavine za nadev:

Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C. Vodo, beljake v prahu in sol stepamo, da dobimo čvrst sneg. Postopoma dodajamo kis, konjak moko in eritritol v prahu. Sneg mora biti svetleč in mešalke morajo puščati sledi.

Pekač obložimo s papirjem za peko – predhodno si lahko narišemo obris torte (s pekačem) in obrnemo narisano stran navzdol. Naložimo sneg v okroglo obliko in postavimo v pečico ter zmanjšamo temperaturo peke na 150°C. Po eni uri je beljak pečen, zato ugasnemo pečico in jo pripremo. Pustimo, da se beljak hladi vsaj nekaj ur.

In na koncu:

Smetano stepemo skupaj z vanilijo v prahu. Po želji jo lahko tudi sladkamo z eritritolom. Na krožnik, na katerem bomo pred rezanjem hranili torto, na sredino razmažemo 1 žlico stepene smetane, da se nam torta ne bo “vozila”.

Ohlajen in odležan biskvit obrnemo na krožnik. Ker je krhek lahko popoka. Nanj namažemo stepeno smetano in čez posujemo nekaj sadja, pest sadja pa zmešamo z žličko eritritola in vse skupaj paličnim spasiramo v polivko, ki jo enakomerno polijemo po torti. Na koncu čez vse dodamo še naribano čokolado.

Dodatni napotki:

Še boljša kot sveža je Pavlova torta po kakšnem dnevu v hladilniku, ker se okusi še bolj povežejo. Dober tek!

Kupi sestavine