LCHF/KETO NJOKI BREZ GLUTENA


V sodelovanju z LCHF od A do Ž je nastal recept za popolne LCHF/KETO njoke.

 

Preizkuševalci pravijo, da so naravnost fantastični, da se kar topijo v ustih, tako so dobri!  Njihova priprava pa tudi ne zahteva posebnega truda, kar je nam je še posebej všeč.

 

Recept je:

  • LCHF, KETO
  • BREZ GLUTENA
  • BREZ dodanega SLADKORJA
  • Primeren za diabetike

Sestavine:

*Količina sestavin zadostuje je za 2 glavni jedi oziroma 4 priloge.

Samo en korak:

Ricotto in jajca zmiksamo skupaj, nato pa dodamo še vse suhe sestavine in pregnetemo v enotno maso. Maso zavijemo v folijo in damo za 1 uro ali čez noč v hladilnik.

Testo razdelimo na 3 dele in vsakega razvaljamo v 2 cm širok trak, ki ga razrežemo na 1,5 velike blazinice.

Njoke kuhamo (sveže ali zamrznjene) v slanem kropu približno 6 -7 minut.

Po želji jih lahko še popražimo na maslu, potem pa jih v vsakem primeru postrežemo z izbrano omako. Pa dober tek!