LCHF OREHOVA POTICA

LCHF debeluška, OREHOVA ali LEŠNIKOVA POTICA
marec 20, 2018 tadej

Potica je primerna za:

LCHF dieto oz. način prehranjevanja!

KETO  dieto oz. način prehranjevanja!

Hitro in enostavno pripravljena LCHF OREHOVA ali LEŠNIKOVA POTICA!

Polnilo za velikonočno LCHF potico lahko izberete po želji. Izberite mlete orehe ali mlete lešnike.

Specite si slastno orehovo ali lešnikovo potico:

-brez sladkorja

-brez moke

-brez glutena

-brez laktoze (če se uporabijo mlečnine brez laktoze)

SESTAVINE

za pripravo testa:

– 63 g skute brez laktoze

– 1 jajce

– 20 g zmečkanega avokadota ali 20 g stopljenega masla

– 7 g moke iz indijskega trpotca

– 30 g razmaščene orehove moke

– 30 g razmaščene lešnikove moke

– 9 g mletih lešnikov

– 2 jedilni žlici eritritola v prahu z Magnezijem

– ½ čajne žličke sode bikarbone

– ena naribana limonina lupina

– ½ čajne žličke cimeta

– po želji rum.

 

SESTAVINE za pripravo nadeva:

– 150 g zmletih lešnikov ali orehov ali mandljev – po želji

– ½ jedilne žlice kokosove maščobe

– ½ čajna žlička cimeta

– 50 ml lešnikovega mleka

– 5 jedilnih žlic eritritola v prahu z magnezijem

viski ali rum po okusu

KUPI SESTAVINE

1

POSTOPEK za pripravo testa:

Vse sestavine dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglo, ovijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Med tem časom pripravimo nadev za potico.

2

NADEV: 

Vse sestavine za nadev dobro premešamo. V primeru, da želimo maso bolj podobno maslu, lahko orehe dlje časa mešamo (miksamom) v mešalniku, da začnejo izločati maščobo. Okus in izbiro prepuščamo posamezniku, omenimo za opomnik, da je tudi to možno.

3

Ko preteče ena ura počivanja testa, vzamemo testo iz hladilnika in testo valjamo med dvema papirjema za peko. Razvaljamo na debelino približno 4 mm.  Nato na testo razporedimo nadev. Nežno, res zelo nežno zvijemo testo z nadevom in prestavimo v pekač oz. model zapeko, ki je obložen s peki papirjem.

4

Pečemo približno 40 do 50 minut na 170 stopinjah celzija.

Po 20 minutah pečenja lahko potico tudi premažemo po vrhu z rumenjakom- po želji.

Pečeno potico ohladimo, potrosimo z eritritolom v prahu z magnezijem, dodamo za dekoracijo kakšen oreh ali lešnik in postrežemo.