Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF OREHOVA POTICA

LCHF debeluška, OREHOVA ali LEŠNIKOVA POTICA
marec 20, 2018 tadej

Preverjeno najboljša, domača LCHF/KETO potica.

Hitro in enostavno pripravljena LCHF OREHOVA ali LEŠNIKOVA POTICA – polnilo za velikonočno LCHF potico lahko izbereš po želji, priporočamo pa mlete orehe ali mlete lešnike.

Izkoristi -40% POPUST na sestavine in si za SAMO 11,39€ speci najmanj 5 zdravih LCHF potičk >>

 

Debeluška je seveda:

-brez sladkorja

-brez moke

-brez glutena

-brez laktoze (če se uporabijo mlečnine brez laktoze)

 

 

SESTAVINE

za pripravo testa:

– 63 g skute brez laktoze
– 1 jajce
– 20 g zmečkanega avokada ali 20 g stopljenega masla
– 7 g moke iz indijskega trpotca
– 30 g razmaščene orehove moke
– 30 g razmaščene lešnikove moke
– 9 g mletih lešnikov
– 2 jedilni žlici eritritola v prahu z Magnezijem
– ½ čajne žličke sode bikarbone
– ena naribana limonina lupina
– ½ čajne žličke cimeta
– rum (po želji)

 

SESTAVINE za pripravo nadeva:

– 150 g zmletih lešnikov ali orehov ali mandljev – po želji
– ½ jedilne žlice kokosove maščobe
– ½ čajna žlička cimeta
– 50 ml lešnikovega mleka
– 5 jedilnih žlic eritritola v prahu z magnezijem
viski ali rum po okusu

KUPI SESTAVINE

1

POSTOPEK za pripravo testa:

Vse sestavine dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglo, ovijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Med tem časom pripravimo nadev za potico.

2

NADEV: 

Vse sestavine za nadev dobro premešamo. V primeru, da želimo maso bolj podobno maslu, lahko orehe dlje časa mešamo (miksamom) v mešalniku, da začnejo izločati maščobo. Okus in izbiro prepuščamo posamezniku, omenimo za opomnik, da je tudi to možno.

3

Ko preteče ena ura počivanja testa, vzamemo testo iz hladilnika in testo valjamo med dvema papirjema za peko. Razvaljamo na debelino približno 4 mm.  Nato na testo razporedimo nadev. Nežno, res zelo nežno zvijemo testo z nadevom in prestavimo v pekač oz. model zapeko, ki je obložen s peki papirjem.

4

Pečemo približno 40 do 50 minut na 170 stopinjah celzija.

Po 20 minutah pečenja lahko potico tudi premažemo po vrhu z rumenjakom- po želji.

Pečeno potico ohladimo, potrosimo z eritritolom v prahu z magnezijem, dodamo za dekoracijo kakšen oreh ali lešnik in postrežemo.