LCHF COOKIES SLADOLED


Domač LCHF sladoled z okusom … PIŠKOTEK oz. COOKIES!

Fantazija okusov, ki jo lahko doseže samo domač LCHF vanilijev sladoled v kombinaciji s hrustljavimi piškotki … Sladoled po tem receptu je morda malo bolj zapleten – vendar se ti bo trud poplačal – obljubimo! 🙂

Naš sladoled je seveda BREZ SLADKORJA in BREZ GLUTENA, zaradi posebnega postopka priprave pa se tako njegova struktura kot okus zlahka primerjata s sladolednimi kepicami največjih mojstrov!

Skrivnost v osnovi so rumenjaki in pristna aroma vanilije, v piškotih pa prava čokolada, ki v kombinaciji z orehovo razmaščeno moko doseže pristni okus.

Sestavine:

Najprej naredimo to:

Večer (ali vsaj 2 uri) prej posodo, v kateri bomo mešali sladoled, postavimo v zamrzovalnik.

Tako pripravimo sladoled:

Smetano in mleko nalijemo v ponev. Dodamo vanilijo in minimalno zavremo – takoj, ko opazimo, da so začeli pojavljati mehurčki, ponev odstavimo z ognja. Pustimo 30 minut, da se ohladi, vmes večkrat premešamo.

V posodi vmešamo rumenjake, eritritol in sol. Z električnim mešalnikom mešamo približno 2 minuti.

 

Ohlajeno mešanico smetane in mleka počasi vmešamo v posodo z jajci. Dobljeno zmes prelijemo v ponev in med stalnim mešanjem segrevamo na majhnem ognju. Zmes naj ne zavre, ob prvih znakih mehurčkov, ponev umaknemo z ognja. Tako segrevamo cca. 8-10 minut, dokler se zmes ne zgosti.

Zmes prelijemo v skledo, pokrijemo s folijo in jo pustimo na sobni temperaturi cca. 1 uro. Nato jo za najmanj 2 uri, najbolje pa kar čez noč, pustimo počivati v hladilniku.

Potem pa:

Piškote pripravimo po TEM RECEPTU in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajene piškote rahlo nadrobimo in postavimo v hladilnik.

In na koncu:

Iz zamrzovalnika vzamemo posodo in vanjo prestavimo zdaj že dobro ohlajeno zmes za sladoled. Zmes z električnim mešalnikom mešamo okrog 30 minut. Po 20. minutah dodamo rahlo nadrobljene piškote in mešamo še nadaljnjih 10 minut.

Naš sladoled je pripravljen!

Postrežemo ga lahko takoj, seveda čezenj nadrobimo še malo piškotov.