LCHF ČOKOLADNO-OREHOVO PECIVO

LCHF ČOKOLADNO-OREHOVO PECIVO
junij 13, 2019 Pajs

Brez kompliciranja pripravljeno okusno in hranljivo pecivo, ki na 100 g vsebuje SAMO 8 g OH-jev!

To pecivo BREZ GLUTENA in SLADKORJA si lahko brez slabe vesti privoščiš, če si na LCHF, imaš težave s krvnim sladkorjem ali preprosto paziš na to, kaj vnašaš v svoje telo. 

Če želimo pecivo dodati kanček hrustljavosti, je idealno, če v maso dodamo še nekaj nasekljanih orehov ali drugih oreščkov, za dodatek svežine pa lahko vmešamo kakšno jagodičevje ali drugo sadje po izbiri. 🙂

Na 100 g pecivo vsebuje 8 g OH-jev, 13 g BELJAKOVIN in 29 g MAŠČOB. 

Izkoristi 1+1 GRATIS na OREHOVO razmaščeno moko in si ga privošči >>

SESTAVINE:

– 200 g zmehčanega masla
– 6 jajc
– 3 jž KAKAVA v prahu
– 2 jž smetane
– 1 čž pecilnega praška
– orehova jedrca, jagodičevje (po želji)

KUPI SESTAVINE

1

Ločimo beljake od rumenjakov. V večji skledi stepemo beljake v trd sneg.
Nato zmešamo rumenjake, eritritol in 200 g razmehčanega masla.

Nad vodno kopeljo stopimo 30 g grenke čokolade in 2 jedilni žlici smetane.

2

K masi iz rumenjakov in masla dodamo orehovo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in nato še stopljeno čokolado.

Vse skupaj dobro premešamo in nazadnje počasi dodamo še trd sneg iz beljakov.

Orehovo maso prelijemo v manjši pekač, ki smo ga dobro namastili in potrosili z orehovo moko.

3

 Pecivo pečemo najprej 5 minut v ventilacijskem načinu pri 175°C, potem pa temperaturo zmanjšamo na 160°C in pečemo še 40 minut.

Rahlo ohlajeno pecivo prelijemo s preostankom stopljene čokolade.