Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF BUČNA TORTICA Z DROBNJAKOM IN SKUTO

LCHF BUČNA TORTICA Z DROBNJAKOM IN SKUTO
april 16, 2020 Pajs

Tortica malo drugače 🙂

Tokrat nas je Emanuela iz samomama.com  presenetila z odlično BUČNO TORTICO s skuto in drobnjakom!

Blazno osvežujoča, vsebuje ekstremno malo OH-jev in je odličen vir beljakovin – najboljše pri vsem pa je, da si tako tortico lahko privoščiš kadarkoli v dnevu si zaželiš. 🙂

Še ne poznaš razmaščene BUČNE moke? Daj ji priložnost!

Na 100 g vsebuje več kot 60 g BELJAKOVIN in SAMO 3 g OH-jev, njen okus pa preprosto navduši. Več o naši bučni moki izveš TUKAJ >>

Tortica je:

– LCHF, KETO, vegetarijanska

– BREZ GLUTENA

– BREZ dodanega SLADKORJA

– Primerna za prehrano DIABETIKOV

SESTAVINE za bučni biskvit:

– 6 jajc
– 1 JŽ (poravnana) KONJAK moke
– 6 JŽ razmaščene BUČNE MOKE
– 6 JŽ olja (ali druge maščobe, npr. kokosove)
HIMALAJSKA SOL (po okusu)

SESTAVINE za skutni nadev:

– 500 g nepasirane skute
– 180 g kisle smetane
HIMALAJSKA SOL (po okusu)
– 2-3 JŽ sesekljanega drobnjaka

KUPI SESTAVINE

1

Najprej pripravimo biskvit:

Jajca in konjak moko penasto umešamo z mešalnikom in postopoma dodajamo razmaščeno bučno moko, sol ter maščobo.

Pečemo v na 175°C predogreti pečici cca. 20 minut. Najboljše, da stanje peke testiramo z zobotrebcem.

In nato nadev:

Vse sestavine nežno premešamo.

 

2

Sestavimo tortico:

Ohlajeni biskvit prerežemo čez polovico in ga ohladimo. Če imamo pri roki modelčke za tortice (premer 10 cm), potem izrežemo krogce in sestavimo tortice. Po želji lahko uporabimo tudi kakšen drug model ustrezne velikosti.

Na dno damo plast biskvita, žlico skutnega nadeva, biskvit, nadev, biskvit.

Dober tek!