LCHF BROWNIJI IZ LEŠNIKOVE MOKE - KETO, BREZ MLEČNIN


Nina pravi, da so to eni najboljših brownijev, kar jih je kadarkoli pripravljala! Navdušila jo je tako sočna struktura kot tudi poln okus, ki ga da kombinacija TEMNE ČOKOLADE brez sladkorja in LEŠNIKOVE razmaščene moke.

Browniji so:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF/KETO
  • PALEO in primerni za diabetike

Priporočamo, da jih postrežeš skupaj z LCHF/KETO STRACCIETELLO po tem receptu >>

Najprej:

Čokolado in maslo stopimo na vodni kopeli in pustimo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 175°C.

V ločeni posodi z ročnim mešalnikom 10 minut stepamo jajca in eritritol – ta postopek je pomemben, saj tako dobimo res sočne, mehke brownije! Jajca so pripravljena, ko so mehka, puhasta in vsaj 3x večja. V zmes vlijemo ohlajeno čokolado z maslom. Premešamo in dodajmo vanilijo ter lešnikovo moko. Nežno premešamo in prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.

In na koncu:

Pečemo 20 minut. Browniji so pečeni, ko na vstavljenem zobotrebcu ni koščkov surovega testa, je pa še vseeno malo vlažen. Počakamo, da se ohladi, razrežemo in postrežemo v kombinaciji z LCHF STRACCIATELLO.

Sestavine za biskvit: