KOLAČEK S POLETNIM SADJEM - LCHF & KETO

KOLAČEK S POLETNIM SADJEM – LCHF & KETO
avgust 19, 2019 Pajs

Sočen LCHF kolaček z dodanim jagodičevjem – super za vse dni v letu in za vsako priložnost.

Kolaček je hitro pripravljen in si ga lahko privoščiš kadarkoli. Super je v kombinaciji z jutranjo kavico, okrašen s smetano ali grškim jogurtom pa odlično tekne tudi za večerjo.

Za popolno LCHF izkušnjo peciva poskrbi naša MANDLJEVA RAZMAŠČENA MOKA, ki na 100 g vsebuje SAMO 4 g OH-jev >>

Recept je z nami delila Sara Mariee – mladenka, zaljubljena v pripravo hrane! Njene mojstrovine lahko vsak dan spremljaš na njenem Instagramu TUKAJ >> najraje ima zdrava in preprosta peciva, ki si jih, če želiš, lahko pripraviš vsak dan sproti, saj res ne vzamejo veliko časa.

Recept je primeren za LCHF in KETO. Je BREZ SLADKORJA in zato primeren tudi za diabetike, NE VSEBUJE GLUTENA, v njem pa lahko uživate tudi vegetarijanci. 🙂

SESTAVINE:

– 50 g masla
– 5 jajc
– 200 g smetane za stepanje (brez laktoze)
– 3 ČŽ pecilnega praška
– 1/2 ČŽ KONJAK moke
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– Noževa konica BURBONSKE VANILIJE v prahu
– 1 JŽ limoninega soka
– Limonina ali pomarančna lupinica (1 JŽ oz. po okusu)
– 1 JŽ ruma (po želji)
– 1 ČŽ kisa
– Poletno sadje oz. jagodičevje po izbiri

KUPI SESTAVINE

1

Najprej v veliki posodi zmešamo moke, sol in pecilni prašek. Nato vzamemo drugo posoda in v njej vmešamo jajca z eritritolom.

Tekoči jajčni mešanici dodamo še stopljeno maslo in smetano za stepanje, nato pa zraven vmešamo še presejano mešanico mok in pecilnega. Dobro premešamo.

Dodamo še limonin sok, vanilijo in ostale arome oz. začimbe in še enkrat premešamo. Čisto na koncu dodamo še kis.

Ko je vsa masa enakomerno in dobro premešana, ga razporedimo po za peko pripravljenem pekaču. Nanj po vsej površini potresemo še jagodičevje, ki smo ga prej povaljali v mandljevi moki.

Pečemo 28-30 minut na 180°C – po 25. minutah preverimo stanje peke in ustrezno prilagodimo čas.

2

Ohlajeno pecivo razrežemo na poljubno velike koščke in potresemo z eritritolom v prahu. DOBER TEK! 🙂