KETO "YOGURETTE" ČOKOLADICE


Tudi ti pogrešaš sladek okus slavnih jogurtovo-jagodnih yogurette ploščic?

NIČ VEČ! S čisto malo dela (recept v resnici zahteva več čakanja, kot dejanskega dela :D) si jih lahko pripraviš kar doma – in to take, ki si jih lahko vsi v družini privoščite ČISTO BREZ SLABE VESTI!

 

V receptu smo uporabili našo TEMNO ČOKOLADO BREZ SLADKORJA, ki CELA vsebuje SAMO 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev, našo čudovito KONJAK MOKO, brez katere si življenja sploh več ne predstavljamo in naš prvovrstni ERITRITOL V PRAHU Z MAGNEZIJEM, ki nikoli ne kristalizira in tako prepreči, da bi se v tvojih hladnih fit sladicah pojavilo tisto zoprno hrustanje eritritolovih kristalčkov.

Čokoladice:

  • LCHF, KETO
  • BREZ GLUTENA
  • BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine za osem čokoladic:

Sestavine za preliv:

Najprej:

V večji posodi zmešamo quark, eritritol v prahu in aromo jagode. Premešamo z železno metlico, da nastane enotna gosta zmes. Dodamo konjak moko in mešamo še kakšno minuto, da se vse poveže.

Dodamo sveže jagode (pretlačene ali narezane na majhne koščke) in na rahlo premešamo, da se enakomerno razporedijo po masi.

Zmes prestavimo v manjši pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 ure ali pa kar čez noč, da se jogurtova krema strdi. Ko je krema strjena, jo narežemo na 8 enakih ploščic – po želji tudi na več ali manj. Odvisno, kako velike čokoladice želimo. 🙂

In na koncu:

V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo. Premešamo, da nastane gladka, tekoča zmes.

Pripravljene ploščice oblijemo s čokolado in pustimo, da se čokolada strdi. Ker so ploščice zelo mrzle se bo čokolada na njih hitro strdila, zato jih moramo hitro in previdno obliti.

Ko so prelite, jih postavimo v hladilnik za 5-10 minut, da se čokolada do konca strdi. Dober tek!

Nasvet:

Po želji lahko še spodnji del jogurtove ploščice prekrijemo s čokolado: dno ohlajene čokoladice pomočimo v stopljeno čokolado, odložimo na papir za peko in ponovno postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline ali kakšno drugo jagodičevje oz. sadje po izbiri.

V vsakem primeru bodo naše “yogurette” ploščice odlične! 🙂

Kupi sestavine