KETO VEGANSKE ČOKOLADNE SKODELICE Z MALINAMI


Punci, ki stojita za portalom The vegan harmony sta nas presenetili s čudovitim veganskim KETO receptom BREZ dodanega sladkorja in BREZ MLEČNIN. Čokoladne posodice so naravnost slastne in bodo navdušile vsakogar, ki jih poskusi – še dobro, da si jih lahko privoščimo čisto brez slabe vesti!

Recept je:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF/KETO
  • PALEO/VEGANSKI 

Za pripravo pa potrebuješ SAMO ŠTIRI SESTAVINE!

Sestavine za štiri skodelice:

Najprej:

Nad soparo stopimo 70 g čokolade in s čokolado prekrijemo dno ter robove silikonskih modelčkov za muffine – sestavine v receptu zadostujejo za 4 skodelice, če jih želimo več, količino sestavin ustrezno prilagodimo.

Modelčke postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Nato pripravimo polnilo:

Zamrznjene maline v posodi in kuhamo na srednji temperaturi, dokler se ne zmehčajo. Nato dodamo še chia semena in vse skupaj kuhamo še nekaj minut, potem pa zmes pustimo, da se ohladi.

In na koncu:

Modelčke vzamemo iz hladilnika in čokoladno dno pri vsakem prekrijemo z žlico Pajsotelle. Modelčke nato napolnimo še s kuhanimi malinami s chia semeni, na čeznje prelijemo še preostanek čokolade, ki smo jo predhodno stopili.

Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi, nato pa uživamo. Dober tek!

Kupi sestavine