KETO VEGANSKE ČOKOLADNE KROGLICE Z LEŠNIKI


Avtorica čudovitih fotografij in slastnih zdravih receptov, Nina, je z nami delila recept za slastne KETO VEGANSKE čokoladne kroglice, katerih se bodo razveselile tako tvoje brbončice kot tvoje počutje.

Kroglice so:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF/KETO
  • PALEO/VEGANSKE 

Za njihovo pripravo pa potrebuješ SAMO ŠTIRI SESTAVINE!

Sestavine:

Najprej:

Najprej iz Pajsotelle oblikujemo kroglice:

Z jedilno žlico zajamemo Pajsotello in jo odlagamo na kos alufolije v razmaku vsaj 2 cm. Ponovimo 10x. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut oz. dokler se ne strdi vsaj toliko, da jo lahko oblikujemo.

Nato se lotimo lešnikov:

Pečico ogrejemo na 160°C. Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pražimo lešnike približno 15-20 minut. Vmes 3x premešamo in pazimo, da se ne zažgejo. Pečene prestavimo v posodo, obloženo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladijo. Nato jih skupaj s krpo drgnemo med sabo, da se olupijo. Polovico lešnikov z nožem na drobno nasekljamo, ostale pustimo.

In na koncu:

Iz zamrzovalnika vzamemo zmrznjene kupčke Pajsotelle in iz vsake oblikujemo kroglico, v sredino vsake pa vstavimo en lešnik in jo na koncu povaljamo v zdrobljenih lešnikih.

V mikrovalovki stopimo čokolado in kokosovo olje, nato pa v mešanico pomočimo kroglice in jih odložimo na krožnik. Postavimo v hladilnik za 15-20 minut, da se čokolada strdi.

Dober tek!

Kupi sestavine