KETO SEZAMOVE BOMBETKE


KETO SEZAMOVE BOMBETKE s SAMO 2 g OGLJIKOVIH HIDRATOV!

Osnovna sestavina je razmaščena MANDLJEVA MOKA Pajs brez obresti, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, NAJNIŽJO VSEBNOST OH-jev na 100 g >>

 

KETO sezamove bombetke so BREZ sladkastega/marcipanastega priokusa, njihova notranjost je čvrsta in mehka, na zunaj pa presenetijo z lepo zapečeno skorjico.

Bombetke si lahko privoščite vsi, ki sledite KETO, LCHF ali PALEO načinu prehranjevanja, ne uživate glutena/laktoze ali ste diabetiki.

Če v celoti upoštevamo recept ima ENA BOMBETKA SAMO 2 g OH-jev!

Sestavine za testo:

Najprej:

Najprej dobro premešamo suhe sestavine (mandljeva moka, indijski trpotec, sol, pecilni prašek).

Med suhe sestavine z ročnim mešalnikom (nastavek za kruh) najprej umešamo beljake, nato pa še kis.

Tej mešanici dodamo vrelo vodo in se enkrat dobro premešamo.

Nato:

Maso, ki nastane, razdelimo na 6 kosov (najlažje jo je oblikovati v kepo in razdeliti z nožem). Ker je precej lepljiva, si dlani pred oblikovanjem bombetk navlažimo z vodo.

Na vrh bombetk potresemo še sezam (lahko tudi kakšna druga semena, kot so lanena ali bučna). Pečemo 50 minut na 180°C na spodnji rešetki. Dober tek!