KETO RUM-KOKOS KROGLICE


Sara Rutar je iz Pajsov pripravila MASTERCHEF recept za KETO rum-kokos kroglice!

Ne samo, da je okus teh čokoladno-kokosovih kroglic BOŽANSKI … Razveselilo se jih bo tudi naše počutje!

Kroglice so namreč BREZ GLUTENA in BREZ SLADKORJA, vsebujejo pa tudi precej manj kalorij od tistih, narejenih po klasičnem receptu …

Masterchef RUM-KOKOS KROGLICE so odlična popestritev LCHF/KETO jedilnika, ustrezajo pa tudi vsem zahtevam prehrane športnikov in diabetikov.

*Če želimo kroglice brez alkohola, lahko rum v receptu brez skrbi izpustimo – kroglice bodo enako odlične!

Sestavine za testo:

Najprej:

Najprej stepemo jajca z eritritolom, zraven vmešamo MCT olje.

Dodamo še 2 JŽ kokosove razmaščene moke, kakav v prahu in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo.

Maso vlijemo na manjši pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 minut na 180°C.

Nato:

Biskvit ohladimo in narežemo na manjše koščke, dodamo še mascarpone in preostali 2 JŽ kokosove moke in dobro pregnetemo maso.

Po želji zraven dodamo tudi malo ruma. 😉

Oblikujemo kroglice ki jih povaljamo v nastrganem kokosu oz. grobo mleti kokosovi moki. Ohladimo in postrežemo.

Iz mase lahko oblikujemo tudi cakepopse, ki jih pomočimo v stopljeno čokolado brez sladkorja. Dober tek!

Kupi sestavine