KETO POUND CAKE


KETO POUND CAKE – tričetrtinski kolač, ki vsebuje SAMO 4 g OH-jev na košček!

Osnovna sestavina je razmaščena MANDLJEVA MOKA Pajs brez obresti, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, NAJNIŽJO VSEBNOST OH-jev na 100 g .

Naročiš jo lahko TUKAJ >>

KETO pound cake je seveda primeren za KETO in LCHF način prehranjevanja, je BREZ GLUTENA, brez slabe vesti pa si ga lahko privoščijo tudi diabetiki in vegetarijanci.

Če v celoti upoštevamo recept in kolač na razrežemo na 12 delov, bo vsak košček vseboval SAMO 4 g OH-jev!

V pound cake lahko po želji vmešamo še jagode, kakav, limonin ekstrakt ali kaj drugega.

Se pa recept odlično obnese tudi kot biskvitna osnova za torto! 🙂

Sestavine :

Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C.

V manjši posodi najprej premešamo suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek). V drugi, večji posodi pa z ročnim mešalnikom zmešamo najprej maslo (sobne temperature) in eritritol, nato dodamo še kremni sir in jajca – eno po eno, dokler niso vsa lepo vmešana v maso.

Nato:

V večjo posodo postopoma dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo. Namastimo pekač in pečemo 30 min na 180°C.

Pečen biskvit razrežemo na 12 delov in potresemo z eritritolom v prahu z magnezijem.

 

Masa je primerna tudi za muffine, v tem primeru jih pečemo cca. 20 min.

Dodatno:

Velikost pekača: 21×11 cm (pekač za podolgovate kolače)

Lahko pečemo tudi v pekaču drugačnih dimenzij, vendar bo kolač potem temu primerno višji/nižji. Če pečemo torto/muffine uporabimo tortni model oz. modelčke za muffine. 🙂

Dober tek!