KETO OREHOVI ROGLJIČKI


Božanski rogljički brez slabe vesti!

Pripravi slastne KETO rogljičke po receptu naše Eve. Privoščiš si jih lahko kot zdravo sladico ali sladek zajtrk oz. malico.

  • KETO, LCHF in FIT
  • BREZ dodanega SLADKORJA
  • BREZ GLUTENA 
  • Primerni za DIABETIKE

Ne spreglej: Za rogljičke je Eva uporabila našo orehovo razmaščeno moko, ki seodlično znajde ne samo v sladkih, temveč tudi v slanih receptih.

Ne glede na to, za katero jed jo uporabimo pa bo orehova moka vsak obrok obogatila z dodatnim virom beljakovin, saj jih na 100 g vsebuje kar 50 g.

Moka je primerna za LCHF in KETO, NE VSEBUJE GLUTENA, v razkošju njenega okusa pa lahko brez skrbi uživajo tudi DIABETIKI.

Izkoristi 10% POPUST in si jo privošči >>

Sestavine za 8-10 rogljičkov:

Samo en korak:

Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.

Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.

Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle. Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke – če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.

Pečemo 25 minut na 180°C. Dober tek!

Nasveti:

Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm – položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.

Za dekoracijo:
a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.
b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.

Kupi sestavine