KETO ČOKOLADNI MUFFINI S TEKOČO SREDICO - BREZ MLEČNIN


Nini so uspeli popolni KETO MUFFINI!

Imajo sočno tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika pa skoraj spominjajo na topel čokoladni namaz.

Lešnikova moka ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši. V receptu pa lahko namesto lešnikove uporabimo tudi orehovo razmaščeno moko.

 

Vlogo veziva v receptu pa namesto klasičnega jedilnega škroba opravlja naša konjak moka, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Uporabna je  za zgoščevanje pudinga, omak in pri pripravi sladic. Odličen je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500 ml tekočine.

Muffini so:

  • BREZ GLUTENA 
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF, KETO
  • PALEO (če namesto navadnega uporabimo rastlinsko maslo)
  • PRIMERNI ZA DIABETIKE

Sestavine za šest muffinov:

Samo en korak:

Na vodni kopeli ali v mikrovalovki stopimo maslo in čokolado. Dodamo lešnikovo moko, eritritol in konjak moko ter premešamo. Nato eno po eno dodajamo jajca in vmes vsakič dobro premešamo.

Maso nadevamo v pekač za muffine, obložen z lističi za peko. Pečemo 14 minut na 180°C.

Muffine pustimo še 5 minut počivati v pekaču, potem pa so pripravljeni za pajsanje. Najbolje je, da si jih privoščimo, ko so še topli in sredica fino tekoča. Dober tek!

Nasvet:

Namesto lešnikove lahko uporabimo tudi orehovo razmaščeno moko ali pa polovico muffinov pripraviš iz ene, polovico pa iz druge moke.

Orehova in lešnikova moka te v paketu OREŠNIK čakata s 40% POPUSTOM >>

Kupi sestavine