KETO JAGODNI CHEESECAKE


Svežina na svežino! Jagode in čokolada? Ne, jagode in cheesecake!

 

Recept je iz naših sestavin pripravila @kroznikzasosedo. Za osnovo je izbrala našo OREHOVO razmaščeno moko, ki se odlično poda nadevu in kremi, celi torti pa da tak poseben, skoraj praznični okus. Hkrati pa vsebuje tudi visoko vsebnost beljakovin, tako da bodo (tudi) zaradi nje celo naše mišice (in ne samo brbončice) vesele tega cheesecake-a. 😉

V jagodnem nadevu pa je poleg svežih jagod seveda naša jagodna marmeladica brez dodanega sladkorja.

 

Cheesecake je:

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA, BREZ dodanega SLADKORJA

Če uporabimo veganski kremni sir pa tudi VEGANSKI!

Sestavine za osnovo:

Sestavine za nadev:

Sestavine za kremo:

Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C. Globok pekač do polovice napolni z vodo in ga položimo na najnižji nivo v pečici.

V posodi zmešamo orehovo moko, ščepec soli, 8 žlic stopljenega kokosovega masla in vodo. Enakomerno zmešamo sestavine, jih stresemo v pekač (premera 26 cm), enakomerno razporedimo in pritisnemo ob dno.

Nato:

Prvo plast premažemo z jagodno marmelado brez obresti. Sveže jagode operemo, jih narežemo na majhne kose in potresemo nad marmelado.

Kremni sir naj bo sobne temperature. Dodamo mu preostale sestavine (kokosov jogurt, vanilijo, eritritol) in vse skupaj z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Mešanico previdno nadevamo nad jagodno plast.

Cheesecake postavimo na rešetko na sredini pečice, pekač z vodo pa še naprej pustimo v pečici.

Potem pa:

Pečemo 35 minut in med peko ne odpiramo pečice. Ko ta čas preteče, pečice še vedno ne odpremo, le izklopimo gretje in cheesecake tam pustimo še 5 minut.

Ko ga vzamemo s pečice, bo na videz deloval nedokončan, a ga ”zaključi” hlajenje. 20 minut ga pustimo na sobni temperaturi, nato ga postavimo v hladilnih čez noč. Dober tek!

Kupi sestavine