KETO ČOKOLEŠNIK - VEGANSKI
Kot samostojni obrok ali zdrava sladica: KETO ČOKOLEŠNIK BREZ MLEČNIN!
Mojstrica zdravih receptov, Eva, si je iz naših sestavin pripravila čisto pravi ČOKOLEŠNIK! Seveda takega, v katerem lahko tudi ti in vsi člani tvoje družine uživate brez slabe vesti.
Glavna sestavina čokolešnika je seveda naša LEŠNIKOVA razmaščena moka, ki ti omogoča, da z manj maščobami, manj kalorijami, več beljakovinami in višjo vsebnostjo vlaknin uživaš v pristnem okusu lešnikov. Privošči si jo >>
“Čokolešnik” po tem receptu je:
BREZ GLUTENA
BREZ dodanega SLADKORJA
LCHF/KETO
PALEO/VEGANSKI
Primeren za DIABETIKE
Sestavine:
20 g LANENIH SEMEN
15 g sezamovih semen
20 g LEŠNIKOVE razmaščene moke ali BIO LEŠNIKOVE razmaščene moke
Majhen ščepec HIMALAJSKE SOLI
150 ml nesladkanega mandljevega mleka
Pol žličke CIMETA v prahu
ERITRITOL v prahu z MAGNEZIJEM (po okusu)
Samo en korak:
Sezam in lan zmeljemo in skupaj z lešnikovo moko, soljo in mandljevim mlekom damo v kozico. Premešamo in med mešanjem vlijemo mleko.
Med neprestanim mešanjem segrevamo do vretja, nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo še nekaj minut oziroma do želene gostote. Vmešamo še cimet in eritritol po okusu, odstavimo in postrežemo. Kaša oz. čokolešnik je še posebej odličen v kombinaciji s Pajsotello. 🙂
Dober tek!
Nasvet:
Namesto mletih semen lahko uporabimo tudi sezamovo oz. rjavo ali zlato laneno moko. V tem primeru zmanjšamo količino za približno polovico (torej cca. 10 g lanene moke in dobrih 5 g sezamove) ter po potrebi povečamo količino mleka.