KETO ČOKOLADNI MOUSSE


Mi ga obožujemo: KETO čokoladni mousse BREZ SLADKORJA iz samo štirih sestavin!

Nina si je njegovo pripravo olajšala z uporabo naših 100% naravnih beljakov v prahu, ki ti omogočijo, da brez nadležnega packanja in ločevanja jajc dobiš puhasto strukturo sladice. Več o njih si lahko prebereš TUKAJ >>

 

Mousse je:

  • BREZ GLUTENA 
  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF, KETO
  • PRIMEREN ZA DIABETIKE

Sestavine za dve porciji:

Samo en korak:

V loncu na nizkem ognju segrevamo čokolado in 35 g smetane za stepanje. Ko se čokolada popolnoma ne raztopi, zmes odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

V ločeni posodi beljake in vodo stepamo tako dolgo, da dobimo trden sneg.

V tretji posodi stepamo smetano tako dolgo, da nastane trden sneg. V smetano počasi vlijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo s silikonsko lopatico rahlo vmešamo, pri tem pa pazimo, da iz mešanice ne izpustimo preveč zraka. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov in na nežno premešamo, da nastane enotna, gladka, puhasta in rahla zmes.

Zmes predevamo v kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri ali pa kar čez noč. Dober tek!

Kupi sestavine