KETO BUČNI KREKERJI S KVASNIMI KOSMIČI - BREZ MLEČNIN


Odlična ideja, kako uporabiti KVASNE KOSMIČE! Kombinacija kvasnega “parmezana” in BUČNE razmaščene moke nam da prvovrstno kombinacijo hrustajočih okusov, ki si jih – na srečo – lahko privoščimo brez slabe vesti, kadarkoli v dnevu.

Krekerji so odlični tako samostojno kot v kombinaciji s kakšnim namazom. Recept je nastal v sodelovanju z  The vegan harmony in je primeren za VSE načine prehranjevanja.

 

Krekerji so:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • BREZ MLEČNIN
  • LCHF/KETO
  • PALEO/VEGANSKI 

Sestavine:

Samo en korak:

Zmešamo bučno moko, kvasne kosmiče in sol. Dodamo še kokosovo olje in vodo ter počasi mešamo. Če želimo, lahko dodamo še žlico sezamovih ali sončničnih semen, nato pa maso pregnetemo.

Dobro pregneteno maso med dvema papirjema za peko razvaljamo na debelino cca. 2 mm in jo z nožem razrežemo na kvadratke ali kakšno drugo obliko. Kvadratke položimo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 7 minut na 190°C. Veselo hrustanje!