KETO BOUNTY - BREZ PEKE in MLEČNIN


Res je! Končno lahko uživaš v LCHF/KETO BOUNTY čokoladicah, ki so hkrati BREZ SLADKORJA, BREZ GLUTENA in še VEGANSKE!

Kljub temu, da so brez mlečnin in da je čokolada iz recepta BREZ SLADKORJA pa to ne pomeni, da po okusu kakorkoli zaostajajo za originalnimi. Še boljše so, saj dejstvo, da v njih ni nobene nezdrave sestavine še dodatno pripomore k uživanju pri njihovem pajsanju.

Ne verjameš? Poskusi jih! Potrebuješ SAMO štiri sestavine, pečice pa ti za njihovo pripravo niti pogledati ni treba.

 

Recept je:

– LCHF, KETO

– FIT, PALEO, VEGANSKI

– BREZ GLUTENA

– BREZ MLEČNIN 

– BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine:

  • 60 g nastrganega kokosa (grobe kokosove moke)

  • 4 JŽ kokosovega mleka iz pločevinke

*Pločevinko do uporabe hranimo v hladilniku in uporabimo samo strjeni del mleka.

*Količina sestavin zadostuje za 5 čokoladic.

Samo en korak:

Grobo kokosovo moko, kokosovo mleko (trdni del iz ohlajene pločevinke) in eritritol v majhni posodi zmešamo skupaj. Mešamo, dokler ne dobimo goste in drobljive mase. Pozorni smo, da se kokosova masa drži skupaj in da hkrati ni ne presuha ne prevodena.

Kokosov nadev pritisnemo v pravokoten silikonski model, pri čemer pustimo približno 5 mm prostora za čokolado in ga za 30 minut postavimo v hladilnik. Če modela nimamo, lahko maso pritisnemo v manjši pekač, obložen s papirjem za peko.

Ko se kokosov nadev hladi, pripravimo čokolado – stopimo jo nad vodno kopeljo. Polovico čokolade vlijemo v model s kokosovim nadevom in vse skupaj postavimo v hladilnik za 30 minut.

Ohlajene skoraj-bountye vzamemo iz silikonskega modela in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Prelijemo s preostankom stopljene čokolade in še za 30 minut postavimo v hladilnik, nato pa končno uživamo. Dober tek!

Kupi sestavine