Mešanica za peko BREZ ogljikovih hidratov
12,99€
Mešanica je popolnoma:
– Brez ogljikovih hidratov,
– Brez glutena,
– Brez sladkorja,
– Brez laktoze,
– Brez soje,
– Brez škroba,
– Brez oreščkov,
Samo vlaknine in nič drugega!
PAKIRANJE: 250g
Na zalogi
Vlakninska mešanica, primerna za peko brez ogljikovih hidratov in brez glutena!
Za peko izdelkov s tradicionalno strukturo, ampak brez tradicionalnih hranilnih vrednosti! Primerna za vse vrste prehrane ali diete.
PRIMERJALNA TABELA
*Vse vrednosti veljajo za 100 g. Popolno razlago tabele preveri TUKAJ.
RECEPT za pripravo BISKVITA:
85 g vlakninske mešanice za peko, 150 g sladila- eritritola (naravnega nadomestka sladkorja), 5 jajc, 4 čajne žličke olja, 150 ml vode, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška, vanilija v prahu.
POSTOPEK:
Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake z vanilijo, 4 čajnimi žličkami olja in polovico sladila, stepemo z ročnim mešalnikom do rahlo penaste konsistence. Dodamo vodo in ponovno premešamo.
Beljake stepemo s preostalim sladilom in soljo v trd sneg.
Skupaj zmešamo mešanico za peko in pecilni prašek in ju dodamo k mešanici iz rumenjakov. Premešamo.
Polovico te mešanice dodamo k snegu iz beljakov in premešamo s krožnimi gibi od dna posode do vrha s silikonsko metlico. Dodamo še preostanek mešanice in ponovno premešamo s krožnimi gibi od dna posode proti vrhu posode.
Mešanico pečemo v prej segreti pečici na 180ºC približno 35-40 minut. Priporočamo, da pečete v pečici s kroženjem toplega zraka. Če nimamo te možnosti, pokrijemo mešanico z aluminijasto folijo in jo pečemo pokrito s folijo. Folijo odstranimo kakšnih 5 minut pred koncem pečenja.
RECEPTI:
Nalagam...
Več o naših VLAKNINSKIH MEŠANICAH in njihovem vplivu na naše zdravje si lahko preberete v spodjih člankih:
1. Pereča tema, ki v zadnjem času vzbuja mnogo pomislekov, je varnost uživanja pekovskih
izdelkov iz predpripravljenih mešanic za peko.
2. Kakšen je v resnici vpliv vlaknin na naše zdravje?
3. Kakšna je funkcija vlaknin v našem telesu in kako njihovo uživanje vpliva na delovanje nekaterih najpomembnejših telesnih procesov?
Energijska vrednost mešanice (na 100g): | 180 kcal |
Maščobe: | 0.70 g |
Ogljikovi hidrati: | 0 g |
od tega sladkor: | 0 g |
Beljakovine: | 1.10 g |
Vlaknine: | 85 g |
Sol: | 0,05 g |
Dodatne informacije
Teža | 250 g |
---|---|
Poreklo: | EU |
Sestavine: | Celuloza, indijski trpotec, konjak moka, agar-agar, pektin, guma rožičevih pešk. |