Mešanica za peko BREZ ogljikovih hidratov

Mešanica za peko BREZ ogljikovih hidratov

12,99

Mešanica je popolnoma:

– Brez ogljikovih hidratov,
– Brez glutena,
– Brez sladkorja,
– Brez laktoze,
– Brez soje,
– Brez škroba,
– Brez oreščkov,

Samo vlaknine in nič drugega!

Na zalogi

000

Vlakninska mešanica, primerna za peko brez ogljikovih hidratov in brez glutena!

 

Za peko izdelkov s tradicionalno strukturo, ampak brez tradicionalnih hranilnih vrednosti! Primerna za vse vrste prehrane ali diete.

PRIMERJALNA TABELA

*Vse vrednosti veljajo za 100 g. Popolno razlago tabele preveri TUKAJ.

RECEPT za pripravo BISKVITA:

85 g vlakninske mešanice za peko, 150 g sladila- eritritola (naravnega nadomestka sladkorja), 5 jajc, 4 čajne žličke olja, 150 ml vode,  ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška, vanilija v prahu.

POSTOPEK:

Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake z vanilijo, 4 čajnimi žličkami olja in polovico sladila, stepemo z ročnim mešalnikom do rahlo penaste konsistence. Dodamo vodo in ponovno premešamo.

Beljake stepemo s preostalim sladilom in soljo v trd sneg.

Skupaj zmešamo mešanico za peko in pecilni prašek in ju dodamo k mešanici iz rumenjakov. Premešamo.

Polovico te mešanice dodamo k snegu iz beljakov in premešamo s krožnimi gibi od dna posode do vrha s silikonsko metlico. Dodamo še preostanek mešanice in ponovno premešamo s krožnimi gibi od dna posode proti vrhu posode.

Mešanico pečemo v prej segreti pečici na 180ºC približno 35-40 minut. Priporočamo, da pečete v pečici s kroženjem toplega zraka. Če nimamo te možnosti, pokrijemo mešanico z aluminijasto folijo in jo pečemo pokrito s folijo. Folijo odstranimo kakšnih 5 minut pred koncem pečenja.

RECEPTI:

 

Več o naših VLAKNINSKIH MEŠANICAH  in njihovem vplivu na naše zdravje si lahko preberete v spodjih člankih:

1. Pereča tema, ki v zadnjem času vzbuja mnogo pomislekov, je varnost uživanja pekovskih
izdelkov iz predpripravljenih mešanic za peko.

2. Kakšen je v resnici vpliv vlaknin na naše zdravje?

3. Kakšna je funkcija vlaknin v našem telesu in kako njihovo uživanje vpliva na delovanje nekaterih najpomembnejših telesnih procesov?

 

Energijska vrednost mešanice (na 100g): 180 kcal
Maščobe: 0.70 g
Ogljikovi hidrati: 0 g
od tega sladkor: 0 g
Beljakovine: 1.10  g
Vlaknine: 85 g
 Sol:  0,05 g

Dodatne informacije

Teža 250 g
Poreklo:

EU

Sestavine:

Celuloza, indijski trpotec, konjak moka, agar-agar, pektin, guma rožičevih pešk.