Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

KRISTALNA HIMALAJSKA SOL – pink

KRISTALNA HIMALAJSKA SOL – pink

KRISTALNA HIMALAJSKA SOL – pink

2,99

– 100% NARAVNA himalajska sol
– VEČ KOT 99% ČISTOST
– Vir ELEKTROLITOV
– Vsebuje 84 MINERALOV in drugih elementov
– BREZ aditivov, barvil in dodatkov
– Pridobljena iz neonesnaženega območja
– Velikost kristalčkov: 0,3 – 0,5 mm
– Pakiranje: 500 g

Na zalogi

000

Solni zaklad, najden ob vznožju Himalaje.

Pajs brez obresti himalajska sol je starodavna sol, ki se pridobiva iz globokega rudnika, ki se nahaja 3000 m od himalajskih gora. Območje pridobivanja je nekontaminirano in skoraj popolnoma nedotaknjeno, zato je Pajs brez obresti himalajska sol zaščitena pred vsemi škodljivimi vplivi iz okolja.

Več kot 99% čistost.

Kristalčke Pajs brez obresti himalajske soli odlikuje njihova več kot 99% čistost. Sol je brez aditivov, sredstev za sprijemanje, barvil in drugih dodatkov. Njena pink – rožnata barva je posledica v njej naravno prisotnih železovih spojin.

84 mineralov in elementov v razmerju, ki ga naše telo prepozna.

V himalajski soli se pod pritiskom gora združi kar 84 mineralov in drugih elemntov, katerih razmerje je enako kot v človeškem telesu zato, za razliko od namizne kuhinjske soli, himalajska sol pripomore k vzpostavljanju ravnovesja elementov v telesu.

Naravni vir elektrolitov.

Pajs brez obresti himalajska sol je bogat vir elektrolitov, tudi treh najpomembnejših – kalcija, magnezija in natrija. Elektroliti so v našem telesu odgovorni za uravnavanje živčnega sistema, pravilno delovanje mišic, obnovo poškodovanih tkiv, skrbijo pa tudi za primeren pH in ustrezno hidracijo.

Pomanjkanje elektrolitov je pogost stranski učinek, ki nastopi ob uvedbi KETO načina prehranjevanja v življenjski slog. Prav pomanjkanje elektrolitov je pogost krivec za pojav t.i. KETO gripe, ki pa jo lahko preprečimo z rednim uživanjem himalajske soli – naravnega vira elektrolitov, in se tako obranimo vseh ostalih neprijetnih simptomov. Potrebno je poudariti, da so pri prehranjevanju z minimalnim vnosom OH-jev potrebe po elektrolitih ves čas povečane, zato je prav, da na čim bolj naraven način, kot je uživanje neonesnažene čiste himaljske soli, skrbimo za njihov stalen vnos.

Pajs brez obresti himalajsko sol uživamo na enak način in v enakih razmerjih kot običajno namizno sol. Iz nje pa si lahko pripravimo tudi blagodejno solno raztopino:

Kristale soli postavimo v prozorno stekleno steklenico ali v vrč, in ga napolnimo z mineralno vodo. Razmerje med soljo in vodo naj bo 1:3. Na tak način že čez 60 minut dobimo 26% raztopino soli, ki je popolnoma sterilna – bakterije in glive se v njej ne morejo zadrževati.

UPORABA SOLNE RAZTOPINE:

1 žličko pripravljene solne raztopine vmešamo v kozarec mineralne vode in mešanico spijemo zjutraj na prazen želodec. Za blažjo obliko lahko žličko raztopine vmešamo v 1l mineralne vode in pijemo čez dan. 

Kaže se, da uživanje slane himalajske vode pozitivno vpliva na živčevje, respiratorne organe in vezivna tkiva. Izboljša se sposobnost koncentracije, kvaliteta spanca in splošno dobro počutje. 

 

Pakiranje: 500 g

Velikost kristalov: 0,3 – 0,5 mm

Čistost: 99,20 %

Dodatne informacije

Teža 500 g
Poreklo:

EU.

Sestavine:

100% himalajska sol. Velikost kristalčkov: 0,3 – 0,5 mm.

Alergeni:

Ne vsebuje alergenov.