Hitre LCHF in KETO testeninske omake

Hitre LCHF in KETO testeninske omake
januar 21, 2019 Pajs
In LCHF/KETO, PREHRANA, Recepti

PAJSOVE IDEJE ZA TESTENINSKE OMAKE!

Se ti večkrat mudi pa bi si vseeno rad/a doma pripravila zdrav obrok? Ob dnevih, ko si težko vzameš veliko časa za kuhanje, priporočamo, da izbereš konjak peresnike, riž ali špagete in si jih privoščiš s katero od naših hitro pripravljenih omakic.

Hiter obrok te bo prijetno nasitil, zaradi visoke vsebnosti vlaknin pa bo sitost trajala res dooooolgo časa, količina kalorij, ki jih boš v telo vnesel/a pa bo zanemarljiva!

 

– AVOKADOVA omaka z mehkim kozjim sirom

POTREBUJEŠ:

– 1 VELIK zrel avokado
– 200 g mehkega kozjega sira
– 1 lonček navadnega jogurta
– 3 žlice kokosovega mleka (lahko izpustiš)
– sok 1/2 limone z 2 dcl vode
– sol (po okusu)
– 1/2 žlice ČESNA v prahu
– 1/2 žlice ČEBULE v prahu
– 1/2 žlice INGVERJA v prahu
– 2 ščepca suhega peteršilja
– 2 žlici olivnega olja (lahko izpustiš)

 POSTOPEK:

V blenderju ali multipraktiku zmešaš vse sestavine. V kozici jo na zmernem ognju segrevaš 1-2 minuti.

 

 

– Kremna SMETANOVA omaka

POTREBUJEŠ:

– 50 g sesekljane čebule
– 3 čajne žličke ČESNOVEGA granulata
– 2 jedilni žlici masla
– 100 ml goveje juhice
– 80 – 100 g kremnega sirčka
– 100 g smetane s 40 % maščobe
– 1 čajna žlička MEDITERANSKE mešanice začimb
– 1/2 žličke posušenega pehtrana
– sol (po okusu)

 POSTOPEK:

V srednje veliki ponvi na maslu najprej do mehkega popraži čebulo. Dodaj kurjo juhico in kremni sir in mešaj, dokler se sirček popolnoma ne zmehča. Na koncu dodaj še ostale sestavine in začimbe ter mešaj, dokler ne dobiš enakomerne strukture.

 

 

– GOBOVA omaka

POTREBUJEŠ:

– 25 g masla
– 2 čajni žlički ČESNOVEGA granulata
– 100 g narezanih gobic po izbiri
– 100 g kremnega sirčka
– 60 ml smetane s čim višjim % maščobe

 POSTOPEK:

V ponvi segrej maslo in na njem cca. 2-3 minute praži gobice. Zmanjšaj ogenj in ob stalnem mešanju počasi dodajaj kremni sir in na koncu še smetano. Med stalnim gretjem mešaj do enotne strukture, na koncu dodaj še česen.

 

 

– ZELENA omaka

POTREBUJEŠ:

– 100 g svežega peteršilja, fino narezanega
– 3 jedilne žlice drobno narezane sveže bazilike ali koriandra
– 2 čajni žlički ČESNOVEGA granulata
– sok 1/2 limone
– 2 jedilni žlici kaper
– 150 ml olivnega olja
– sol in poper (po okusu)

 POSTOPEK:

V veliki posodi z ročnim mešalnikom dobro premešaj vse sestavine. Omako lahko pred serviranjem hitro segreješ, lahko pa jo uživaš tudi hladno.

Kaj pa ZELENA omaka a la Tinka? V blenderju zmešaš solato, olivno olje, česen v prahu, oreščke po izbiri ter sol in poper po okusu!

 

 

 

– ŽAR omaka

POTREBUJEŠ:

– 100 g paradižnikove paste brez sladkorja
– 1 jedilno žlico ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 jedilno žlico olivnega olja
– 1/2 čajne žličke kajenskega popra
– 1/2 čajne žličke ČESNA v prahu
– 1/2 čajne žličke ČEBULE v prahu
– 1 čajno žličko dimljene paprike v prahu
– 1/2 čajne žličke kumine prahu
– sol (po okusu)

 

 POSTOPEK:

V posodi dobro zmešamo vse sestavine in med segrevanjem dodajamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote.

 

 

– Omaka z zeleno PAPRIKO

POTREBUJEŠ:

– 2 zeleni papriki, drobno narezani
– 1/2 narezane čebule
– 1,5 čajne žličke ČESNA v prahu
– 1 jedilno žlico olivnega olja
– 75 – 100 ml goveje juhice
– sol in poper (po okusu)

 POSTOPEK:

Papriko in čebulo do mehkega pražiš na olju, nato dodaš govejo juhico ter segrevaš še par minut.

 

 

 

– BOLONJSKA omaka (za ko imaš malo več časa)

POTREBUJEŠ:

– 2 jedilni žlici olivnega olja
– 400 g mlete govedine
– 1,5 čajne žličke ČESNA v prahu
– 1,5 čajne žličke ČEBULE v prahu
– 400 g paradižnika v koščkih brez sladkorja
– sol in poper (po okusu)

 POSTOPEK:

V večji ponvi na srednjem ognju segrej olje. Dodaj mleto govedino in praži, dokler ne postane lepe rjave barve. Nato dodaj paradižnik in začimbe ter dobro premešaj. Na malem ognju kuhaj še cca. 45 minut.

 

 

Omake so preverjeno odlične tako z našimi KONJAK TESTENINAMI (peresniki, špageti) in KONJAK RIŽEM, kot tudi z našimi TESTENINAMI IZ ZELENE BANANINE MOKE in SEZAMOVIMI TESTENINAMI.

Dober tek BREZ OBRESTI želimo! 🙂