Flavor drops – brezkalorične kapljice z okusom – so v tem trenutku zagotovo eden najbolj vsestranskih izdelkov, ki jih lahko najdemo na trgu.

Od peciv in palačink, jogurtov, smetane in kave, jih lahko uporabimo kjerkoli si zaželimo njihovega okusa. Flavor drops so visoko koncentriran naravni ojačevalec okusa, ki je brez kalorij in brez sladkorja ter primeren za čisto vse vrste prehranjevanja – tudi tiste, ki si običajnih jedi z okusom vanilije ali čokolade ne smejo privoščiti.

Kako nam lahko pomagajo?

Z njimi se lažje držimo diete

Flavor drops so lahko odlično strateško orodje, s katerim se izognemo visokokaloričnim sladicam in hkrati potešimo željo po čokoladi, tortici ali kakšnem pecivu. Namesto, npr. da skočimo v slaščičarno, si lahko doma spečemo nizkokalorično pecivo iz naše vlakninske mešanice za peko, v maso pa vmešamo nekaj čokoladnih kapljic brez kalorij. Tako dobimo nizkokalorično čokoladno pecivo, ki nam bo pomagalo prebroditi najhujše trenutke krize v času hujšanja.

Kapljice lahko vmešamo tudi v jogurt, razne kaše, skuto, mleko, kavo … Kamorkoli – ter tako potešimo željo po sladkem ne da bi nas ta stala dodatnih kilogramov.

Omogočajo nam, da nizkokaloričnim živilom okus spremenimo tako, da je nalašč podoben visokokaloričnim živilom, polnim sladkorja. Če npr. Flavor drops uporabimo v navadnem jogurtu ali skuti, že z dvema kapljicama pričaramo okus klasičnega kupljenega vanilijevega jogurta, vendar brez dodatnega sladkorja ali drugih praznih kalorij. Hranilne vrednosti navadnega jogurta ostanejo enake, le okus je mnogo boljši – sanjsko, kajne?

Izboljšajo okus hrane

So odličen način, da raznim napitkom in hrani, v kateri ne uživamo najbolj, vendar je dobra za naše zdravje, dodamo okus in jih tako spremenimo iz dolgočasnih jedi v prave gurmanske dobrote.

Prav pridejo tudi kot prva pomoč, kadar nam česa zmanjka ali nam kakšen recept ne uspe, kot bi moral. Je biskvit za torto premalo sladek? Dodaj mu nekaj kapljic vanilije v biskvit ali premaz in veselje do praznovanja bo nazaj!

Nekaj naših najljubših načinov uporabe

1. V kavi

Potrebujemo:
– 1 ČŽ instant kave
– 150 ml vrele vode
– 1-2 kapljice Flavor drops ČOKOLADA

Kavo skuhamo tako, da zrnca dodamo v vrelo vodo in mešamo. Dodamo še kapljice, dobro premešamo in uživamo.

2. V kaši

Potrebujemo:
– 40 g ZELENE BANANINE moke
– 80 g kokosove moke (grobo mlete)
– 150 ml vrele vode
– 2-3 kapljici Flavor drops ČOKOLADA ali VANILIJA

V skledi zmešamo obe moki. Med stalnim mešanjem počasi dodajamo vrelo vodo, ki smo ji pred tem vmešali eno ali dve kapljici arome. Mešamo, dokler ne dobimo želene strukture.

3. V beljakovinskem shake-u

Potrebujemo:
– 1 zvrhano JŽ veganskih proteinov – VANILIJA ali ČOKOLADA
– 350 ml vode ali mleka po izbiri
– 1-2 kapljice Flavor drops ČOKOLADA ali VANILIJA

V blenderju ali kako drugače najprej zmešamo beljakovine in vodo oz. mleko. Dodamo kapljice in ponovno premešamo.

4. V palačinkah

Potrebujemo:
– 100 g ZELENE BANANINE MOKE
– 2 jajci
– 1 ščepec soli
– 3 dcl mleka po izbiri
– 2-3 kapljice Flavor drops ČOKOLADA ali VANILIJA

Vse sestavine zmešamo v maso za palačinke in pustimo počivati vsaj 10 minut. Palačinke pečemo na dobro segreti ponvi. Pred vsako zajemalko mase, ki jo oblikuješ v palačinko, damo na ponev 1/4 žličke olja. Palačinke pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.

5. V ledu

Nekaj kapljic Flavor drops dodamo v pladenj za delanje ledenih kock in v nekaj urah dobimo osvežilen led prijetnega okusa, ki ga poleti lahko uporabimo v ledenih kavah, za hladen kakav …
Na podoben način si lahko naredimo tudi lučke ali sladoled, vendar v tem primeru priporočamo, da namesto vode uporabite mleko ali jogurt ali kombinacijo obojeg

To je samo nekaj naših najljubših idej, uporaba Flavor drops pa še naprej ostaja omejena le z našo domišljijo. Brez kalorij, na naravni osnovi in brez sladkorja so Flavor drops pravi čudež, ki nam lahko pomaga do odkrivanja novih okusov, če mu le pustimo.

Si za? Naroči svoj okus TUKAJ >>