FIT CHEESECAKE KROGLICE BREZ PEKE


Tudi ti obožuješ cheesecake, a se ti vse prepogosto ne da ukvarjati z njegovo pripravo?

Poznamo FIT alternativo, ki je pisana na kožo vsem s prenatrpanimi urniki! Naša Nina je pripravila recept za čisto prave cheesecake kroglice, ki vsebujejo zelo malo OH-jev, so BREZ GLUTENA in pripravljene BREZ PEKE. Vrhunsko, a ne?

Čeprav je recept preprost, nam pušča ogromno možnosti za različne kombinacije, tako da so kroglice lahko vsakič malo drugačnega okusa. V receptu lahko uporabimo Pajsotello – zdravo varianto lešnikovega namaza, Premium Pistacijo – namaz, ki vsebuje samo 100% pistacije ali kakšno drugo maslo iz oreščkov, ki ga imamo trenutno pri roki. Lahko se igramo tudi s posipom in izberemo enkrat lešnike, drugič kokos, tretjič ČOKOLADO BREZ SLADKORJA … In tako poskrbimo, da nas okus naših fit cheesecake kroglic ne bo nikoli dolgočasil! 🙂

Kroglice so:

– KETO, LCHF 

(V tem primeru v receptu uporabimo Pajsotello)

– BREZ JAJC

– BREZ GLUTENA

– BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine za 15 kroglic:

*Ali kateregakoli drugega masla iz oreščkov. 🙂

Samo en korak:

V posodi zmešamo kremni sir, eritritol, Pajsotello (oz. PREMIUM PISTACIJO ali kakšno drugo maslo oreščkov), vaniljo in sok iz 1/4 limone. Ko dobimo enotno, gladko zmes, dodamo še konjak moko in vse skupaj dobro premešamo.

Mešanico pokrijemo s folijo za živila in postavimo v zamrzovalnik za 30-40 minut in šele nato oblikujemo kroglice. Za lažje oblikovanje enakomernih kroglic, si lahko pomagamo s tehtnico – če želimo 15 kroglic za vsako uporabimo 15 g mase. Po želji lahko delamo večje ali manjše kroglice 🙂

Oblikovane kroglice povaljamo v zdrobljene čokoladne piškote, lahko pa tudi v kokos, mlete arašide, lešnike ali orehe, kakav v prahu, naribano temno čokolado, cimet … možnosti so brezmejne!

Ko kroglice povaljamo, so takoj pripravljene za uživanje. Dober tek!

Kupi sestavine