FIT BELJAKOVINSKA RULADA


Beljakovinska bombica v obliki slastne rulade!

 

Stranka Metka je iz naših sestavin spekla slastno FIT rulado brez glutena in brez dodanega sladkorja.

V receptu je uporabila naše beljake v prahu, ki poskrbijo za super strukturo biskvita, služijo pa tudi kot dodaten vir beljakovin.  Po uporabi vrečko z beljaki samo dobro zapreš nazaj in beljaki te bodo čakali pripravljeni na naslednjo uporabo – brez skrbi, da bi jim potekel rok uporabe. Naročiš jih lahko TUKAJ >>

Recept je:

– FIT, LCHF PALEO

– BREZ GLUTENA in MLEČNIN

– BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine za biskvit:

*Lahko jih nadomestiš s katerimi drugimi, če si na strogem KETO.

Priprava biskvita:

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih skupaj z dvema žlicama eritritola stepemo v čvrst sneg. V ločeni posodi skupaj s preostankom eritritola penasto umešamo rumenjake. Priporočljivo je, da rumenjake res dolgo stepamo, da dobim lepo zračno peno, v katero potem previdno in nežno vmešamo vse suhe sestavine, rahlo premešamo in na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.

Vse skupaj nato ulijemo in z lopatko lepo porazdelimo na s papirjem za peko obloženem pekaču, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Biskvit se peče cca. 10-15 min na drugem nivoju na 180°C (malo je odvisno od pečice).

Ko vzamemo biskvit iz pečice, ga previdno zavijemo v rolo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se malce ohladi (da ni več vroč, ne pa hladen, saj se v tem primeru pri ponovnem zvijanju lahko lomi). V vmesnem času pa pripravimo nadev.

Priprava nadeva:

Za rulado lahko uporabimo nadev po tem receptu ali pa si pripravimo čisto svojega – uporabimo jogurt ali quark in ga zmešamo s sadjem ali marelično ali jagodno marmelado, lahko pa tudi s pajsotello. V kolikor nadev ni dovolj gost, mu dodamo malo konjak moke.

Vse sestavine dobro premešamo in z nadevom na debelo premažemo rulado. Zavito rolado zavijemo v peki papir, da se ne izsuši in jo hranimo v hladilniku.

Nasvet:

Najbolje je, da suhe sestavine pred uporabo presejemo.

Ker se proteini in razmaščene moke drugače obnašajo v stiku s tekočino, postane masa malce bolj lepljiva, kot masa za običajne biskvite. Paziti moramo, da je ne mešamo preveč, vedeti je treba, da ne bo tako homogena, kot tista iz običajnih mok, tako da ostane kakšna grudica, a nič zato. N

Če se nam zdi masa za biskvit zelo suha, ji pred peko dodamo še malo (rastlinskega) mleka.

Kupi sestavine