DVOBARVNE OREHOVE LCHF REZINE S ČOKOLADO


Rezine, v katere se zaljubiš! (In to ne zaradi vsebovanega ruma :D)

Fridge babe Emanuela je za njihovo pripravo uporabila našo orehovo razmaščeno moko, ki je zelo bogata z beljakovinami, tako da ta sladica res ni klasična, čeprav na prvi pogled in tudi po okusu tako deluje. Vsebuje namreč zelo malo OH-jev in ima višji delež beljakovin kot je to v podobnih klasičnih receptih. Za sladkobo peciva pa je poleg eritritola v prahu z magnezijem poskrbela naša temna čokolada, ki pa je čisto brez sladkorja! Vrhunsko, a ne?

 

Recept je:

  • BREZ dodanega SLADKORJA

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA

  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za orehovo plast:

*Količine zadostujejo za pekač premera 20×20 cm.

Sestavine za čokoladno plast:

Sestavine za kremo:

Pripravimo orehovo plast:

Orehovo moko suho prepražimo v ponvi. Dodamo zmehčano maslo, eritritol v prahu in vroče mleko ter vse skupaj zmešamo v enotno zmes, ki jo razporedimo po pekaču v velikosti 20 x 20 cm.

Pripravimo čokoladno plast:

Za čokoladno plast ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo eritritol v prahu in miksamo dokler ne dobimo penaste mase. Medtem čokolado stopimo nad soparo in jo ohladimo. Jajčni masi nato dodamo dve žlici ruma, kakav v prahu in stopljeno čokolado. Premešamo previdno s pomočjo spatule. Na koncu zmiksamo še beljake in jih previdno dodamo naši masi.

Čokoladno zmes prelijemo po orehovi plasti, nato pa vse skupaj pečemo na 180°C približno 25 minut.

In na koncu še:

Vzamemo iz pečice in ohladimo. Medtem nad soparo stopimo preostalo čokolado in jo zmešamo z mascarpone sirom. Pečeno maso razrežemo na kocke in jim nabrizgamo mascarpone kremo. Na koncu okrasimo z orehovimi jedrci. Dober tek!

Kupi sestavine