DOUGHNUTS - AMERIŠKI KROFI BREZ OBRESTI - LCHF, KETO

DOUGHNUTS – AMERIŠKI KROFI BREZ OBRESTI – LCHF, KETO
september 25, 2019 Pajs

Najbolj popolni LCHF AMERIŠKI KROFKI, kar si jih lahko spečeš doma! 😋

Recept vsebuje samo najbolj skrbno izbrane sestavine, NE VSEBUJE SLADKORJA in je primeren tudi za DIABETIKE ter BREZGLUTENSKI in KETO način prehranjevanja. 

Poslal nam ga je naš “piroman” Miha, in vedeli smo, da ga moramo takoj objaviti.

Struktura testa je perfektna, prav tako njegov okus – zasluge za vse to pa gredo naši razmaščeni MANDLJEVI moki, ki se odlično izkaže kot glavna sestavina Mihovih doughnutov.

Če še ne veš, je naša mandljeva moka čisto brez priokusa po marcipanu, na 100 g pa vsebuje samo 4 g OH-jev. Več o eni naših najbolj popularnih mok pa lahko izveš TUKAJ >>

Miha nam je poleg recepta za testo, poslal tudi recept za glazuro, oziroma kar dve – čokoladno in vanilijevo. 🙂 Če si hočeš popestriti svoj LCHF jedilnik in iščeš nove ideje za uporabo sestavin, ti toplo priporočamo, da obiščeš njegov Instagram TUKAJ.

En krofek vsebuje 5 g MAŠČOB in SAMO 1,5 g OH-jev!

SESTAVINE za krofe:

Suhe sestavine:
– 50 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem (lahko več/manj po okusu)
– 1/4 ČŽ sode bikarbone
– 1/2 ČŽ pecilnega praška
– 1/4 ČŽ HIMALAJSKE soli
*Sestavine zadostujejo za 6 krofov. Po želji lahko dodamo tudi ščepec muškatnega oreščka – ampak res samo ščepec, za bolj čokoladne krofe pa še 20-30 g KAKAVA v prahu BREZ SLADKORJA.
Mokre sestavine:
– 120 g SKYR jogurta (navadnega ali vanilijevega)
– 1 jajce
– 1 JŽ olja
– 1/2 ČŽ vanilijeve arome oz. noževa konica BURBONSKE VANILIJE
*Po želji lahko dodamo tudi ščepec muškatnega oreščka – ampak res samo ščepec, za bolj čokoladne krofe pa še 20-30 g KAKAVA v prahu BREZ SLADKORJA.

Sestavine za VANILIJEVO GLAZURO:

– 1/2 ČŽ vanilijeve arome oz. noževa konica BURBONSKE VANILIJE
– 1-2 JŽ mleka

Sestavine za ČOKOLADNO GLAZURO:

– 1-2 JŽ KAKAVA v prahu BREZ SLADKORJA (po želji tudi več/manj)
– 1/2 ČŽ KONJAK moke
– 150 ml vode ali mleka

KUPI SESTAVINE

1

ZA KROFE:

Naprej v eni skledi zmešamo vse suhe, v drugi pa vse mokre sestavine, nato pa mokre sestavine zmešamo s suhim sestavinam v gladko tekočo maso.

Modelčke za peko ameriških krofov namastimo z maslom, potem pa jih do 1/2 napolnimo z maso.

(Modelčke lahko napolnimo tudi bolj, vendar ne za več kot 2/3!)

 Pečico predhodno segrejemo na 200°C in krofe pečemo 10-12 minut, odvisno od pečice.

2

ZA VANILIJEVO GLAZURO:

Zmešamo eritritol in vanilijo, potem pa počasi (res počasi) dodajamo mleko, saj je v nasprotnem primeru glazura lahko preveč tekoča. Gostota glazure mora biti podobna medu oz. javorjevemu sirupu.

ZA ČOKOLADNO GLAZURO:

 Konjak moko, sladkor in kakav zmešamo v posodi, pristavimo na ogenj in med stalnim mešanjem počasi dodajamo še tekočino, dokler se vsebina posode ne začne gostiti.

Ves ta čas mešamo, da dobimo lepo in gladko maso.
Ko je vsebina dovolj gosta, jo prelijemo v posodo in vanjo namočimo krofe.