Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

Čokoladno-lešnikovi LCHF TARTUFI

Čokoladno-lešnikovi LCHF TARTUFI
maj 29, 2019 Pajs

LCHF čokoladno-lešnikovi tartufi!

Njihov bogat oreškast okus odlično dopolnjuje temna čokolada, zato bodo prepričali še tako zahtevne sladkonede.

Hitro pripravljeni tartufki so BREZ GLUTENA, SLADKORJA in MLEČNIN, zato so primerni za LCHF, KETO in PALEO načine prehranjevanja, brez skrbi pa si jih lahko privoščijo tudi diabetiki.

Recept je nastal v sodelovanju z VEGALICIOUS – izvrstnem portalu lepih in okusnih vsebin >> Klikni TUKAJ in preveri njihove noro dobre recepte BREZ MLEČNIN >>

SESTAVINE:

– 2 žlici kokosovega olja
– 3 žlice ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (po okusu)
– 1 jajce
– 2 skodelici razmaščene LEŠNIKOVE moke (cca. 250 g)
– 1/2 žlice sode bikarbone
– ščepec soli

KUPI SESTAVINE

1

V prvi skledi zmešamo kokosovo olje in eritritol, nato dodamo jajce.

V drugi skledi zmešamo lešnikovo moko, sodo bikarbono in sol. Dobro premešamo, dodamo suhe sestavine k mokrim in vse skupaj ponovno dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.

Zraven primešamo še čokolado, narezano na majhne koščke.

2

Maso jemljemo po žlicah. Iz vsake žlice mase oblikujemo kroglico. Oblikovane kroglice postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po želji jih lahko tudi malo sploščimo.

Tartufe pečemo 12 minut v pečici, ki smo jo prej ogreli na 180°C.

Po 12 minutah jih takoj vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.