ČOKO KETO TORTICA brez peke


Nisi ravno za peko? Nič hudega! Slastno in zdravo čokoladno torto si lahko pripraviš tudi brez pečice!

 

Recept za to čudovito torto BREZ dodanega SLADKORJA in BREZ GLUTENA nam je poslala naša zlata stranka Maja. 

Čokoladni okus torte je Maja dosegla z uporabo naše sijajne TEMNE ČOKOLADE BREZ SLADKORJA, ki si jo lahko brez slabe vesti privoščiš kar tako ali pa iz nje kaj slastnega spečeš, saj CELA ČOKOLADA vsebuje samo 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev –  ampak brez skrbi, kljub temu je sladka! Namesto z navadnim sladkorjem pa smo jo sladkali z zdravju prijaznima eritritolom in stevijo. KLIKNI, če želiš tudi ti končno čisto brez slabe vesti uživati v čokoladi >>

Recept je:

– KETO, LCHF

– BREZ GLUTENA

– BREZ dodanega SLADKORJA

– Primeren za DIABETIKE

– Če uporabimo alternativo za maslo pa tudi PALEO in VEGANSKI

Sestavine:

  • 300 ml polnomastne smetane za stepanje

*Ali kokosovega mleka iz pločevinke – uporabimo samo strjen del.

*Po želji lahko uporabimo tudi mandlje, orehe, kakšna druga semena …

Najprej:

V loncu do vrenja segrevamo smetano in eritritol. Pokrito dušimo nekaj minut, da dobimo kremasto zmes in nato odstavimo z ognja.

Čokolado in maslo narežemo na majhne koščke, ki jih skupaj s soljo vmešamo v še vročo mešanico smetane in eritritola. Mešamo, dokler se čokolada in maslo popolnoma ne povežeta z ostalimi sestavinami.

Nato:

V večji ponvi popečemo lešnike in bučna semena, da postanejo zlati in dišeči. (–>Ta postopek lahko tudi izpustiš!) Nato jih vmešamo v našo zmes – nekaj si jih lahko pustimo tudi za okras.

Čokoladno zmes z žlico prestavimo v 20 cm pekač, obložen s papirjem za peko, po vrhu potresemo z oreščki in semeni ter ščepcem soli. Pekač pokrijemo s plastično folijo in prestavimo v hladilnik za 1 uro oz. dokler se čokolada ne strdi, nato pa uživamo. Dober tek!

Kupi sestavine